Φοιτητική κατοικία : Αυξάνονται τα ενοίκια στις φοιτητουπόλεις της Ελλάδας

Φοιτητική κατοικία : Αυξάνονται τα ενοίκια στις φοιτητουπόλεις της Ελλάδας

Αύξηση στις τιμές ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας σε σύγκριση με πέρυσι καταγράφεται στο σύνολο των φοιτητουπόλεων τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι σπουδάζουν σε τουριστικές περιοχές π.χ. στην Κρήτη), όπου λόγω τουριστικής σεζόν μεγάλος αριθμός ακινήτων διατίθενται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων σε τουρίστες, ανεβάζοντας σημαντικά τις τιμές. Σύμφωνα με τους μεσίτες, η κατάσταση είναι προσωρινή και οι τιμές αναμένεται να μειωθούν από τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα των στοιχεία της διαδικτυακής πλατφόρμας αναζήτησης ακινήτων Spitogatos η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών σημειώνει αύξηση 7,7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά με τη μέση ζητούμενη τιμή να ανέρχεται στα 8,3 €/τ.μ. tην ίδια στιγμή, το διαθέσιμο απόθεμα φοιτητικών κατοικιών καταγράφει σημαντική πτώση κατά 25% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2021.

O πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας αναφέρει και την δυσκολία στην εύρεση κατοικίας λόγω της επιστροφής των φοιτητών στην ακαδημαΙκή πραγματικότητα  μετά την άρση των μέτρων της νόσου Covid-19, οι οποίοι  λόγω πανδημίας, είτε δεν μίσθωσαν ποτέ κατοικία είτε αποχώρησαν από αυτή που διατηρούσαν. Όλα αυτά σε συνδυασμό και με την εισαγωγή των πρωτοετών φοιτητών στις σχολές ανά την Ελλάδα ωθεί τις τιμές στις περιζήτητες περιοχές για τους φοιτητές στα ύψη.

 

 

To top