Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021: Τριήμερη γιορτή στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021: Τριήμερη γιορτή στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα συμμετάσχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 με ένα τριήμερο ποικίλων δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Το φετινό θέμα εορτασμού είναι «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» (Heritage All Inclusive!). Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 θα γιορτάσουν την προσβασιμότητα και τη διαφορετικότητα, προωθώντας την ευρεία συμμετοχή στον πολιτισμό. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στο να καταστούν οι εκδηλώσεις πιο προσβάσιμες, τόσο όσον αφορά την άρση των φυσικών εμποδίων όσο και την προσφορά μιας πλατφόρμας σε διαφορετικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων και περιθωριοποιημένων ατόμων που συχνά έχουν λιγότερες ευκαιρίες να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς ξεκίνησαν το 1999 ως μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχουν εξελιχθεί σε μια από τις πιο δημοφιλείς συμμετοχικές πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους πολίτες της Ευρώπης. Κάθε χρόνο διοργανώνονται έως και 70.000 εκδηλώσεις (εκθέσεις, εργαστήρια, παραστάσεις, ξεναγήσεις κ.λπ.) για την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με την αξία της κοινής μας κληρονομιάς και την ανάγκη διαφύλαξής της για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

 

 

To top