Δήμος Μυτιλήνης στην Μπεάτε Γκμίντερ: «Δεν θα ανεχθούμε ως μόνιμη δομή τον Καρά Τεπέ»

Δήμος Μυτιλήνης στην Μπεάτε Γκμίντερ: «Δεν θα ανεχθούμε ως μόνιμη δομή τον Καρά Τεπέ»

Την πάγια θέση του Δήμου Μυτιλήνη για κλείσιμο του Καρά Τεπέ επανέλαβε σήμερα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης σε συνάντηση που είχε  σήμερα στο Παλαιό Δημαρχείο με η Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό (DG Home), και επικεφαλής της Task Force της ΕΕ, Μπεάτε Γκμίντερ.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων της κας Γκμίντερ με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα. Ο Δήμαρχος για άλλη μια φορά,  ζήτησε  από την ΕΕ την τήρηση των δεσμεύσεων -που έχει ζητήσει  και από την Ελληνική Κυβέρνηση- δηλαδή, το κλείσιμο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ μέχρι το Νοέμβριο, την επιτάχυνση της αποσυμφόρησης της δομής στο ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ (Μαυροβούνι) και την δημόσια δέσμευση ότι ο ΚΑΡΑ ΤΕΠΕΣ (Μαυροβούνι) θα κλείσει και ότι θα δοθεί ανάλογη λύση στο νησί μας όπως αυτή της Σάμου δηλαδή της δημιουργίας νέας κλειστής δομή εκτός κατοικημένης περιοχής και αστικού ιστού, σε εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης.
Η κυρία Gminder μεταξύ άλλων συμφώνησε ότι υπήρξαν δυσκολίες και καθυστερήσεις οι οποίες όμως ξεπεράστηκαν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις. Συμπλήρωσε επίσης ότι σε όσους την ρωτάνε αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει ο ΚΑΡΑ ΤΕΠΕΣ (Μαυροβούνι) ανοιχτός, απαντάει στα Ελληνικά: «ΟΧΙ».
Ο Δήμος Μυτιλήνης ξεκάθαρα δηλώνει ότι μένει σταθερός στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα ανεχτεί ποτέ ως μόνιμη δομή τον Κάρα Τεπέ, είτε αυτός έχει ψηλούς είτε έχει χαμηλούς φράχτες» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση .

To top