Στίβος: «Χρυσή» και η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό

Στίβος: «Χρυσή» και η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό

Νέος θρίαμβος για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, με την Ελίνα Τζένγκο να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό!

Η 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, με βολή 65,81 μ. στη δεύτερη προσπάθειά της (που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ) άφησε πολύ πίσω της όλες τις αντιπάλους της και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Είναι ενδεικτικό ότι η δεύτερη αθλήτρια είχε καλύτερη βολή στα 62,01 μ., δηλαδή σχεδόν τέσσερα μέτρα διαφορά από την Ελίνα Τζένγκο.

Στην πρώτη προσπάθεια η Τζένγκο έκανε 60,82, δεν έκανε τρίτη προσπάθεια, στην τέταρτη βολή έκανε 59,40 μ., ήταν άκυρη στην πέμπτη προσπάθεια, ενώ στην έκτη βολή έκανε 64,57 μ., που επίσης θα της έδινε το χρυσό μετάλλιο!

Πλέον, η Ελλάδα έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου. Δύο χρυσά από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο βάδην, ένα χρυσό από τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος, το σημερινό χρυσό της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό και το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ.

Κεντρική Φωτογραφία: AP

To top