2ος Ποδηλατικός Αγώνας ” Petrified Forest MTB Adventure”

2ος Ποδηλατικός Αγώνας ” Petrified Forest MTB Adventure”

Αυτή την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Ποδηλατικός Αγώνας ‘’PETRIFIED FOREST MTB ADVENTURE’’, στην καρδιά της προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους.

Ο αγώνας οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και πολλούς εθελοντές. Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από την «LESVOS RIDE».

O δεύτερος αγώνας του κυπέλλου ορεινής ποδηλασίας Λέσβου για το 2021 “2nd PETRIFIED FOREST MTB ΑDVENTURE” θα ξεκινήσει στις 11:30 π.μ. όπου θα δοθεί η εκκίνηση για τα ποδήλατα βουνού. Ο αγώνας θα διαρκέσει 1 ώρα και 30 λεπτά. Αμέσως μετά θα δοθεί η εκκίνηση για τα ηλεκτρικά ποδήλατα βουνού. Ξεκινώντας οι ποδηλάτες από την είσοδο του Μουσείου θα πάνε προς τα δύο τμήματα του πάρκου “ΠΛΑΚΑΣ” και θα αγωνιστούν στις νέες διαδρομές που έχουν δημιουργηθεί για τις ανάγκες του αγώνα.
Οι αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν μοναδικής ομορφιάς και αξίας περιοχές του Απολιθωμένου Δάσους,  αθέατες ομορφιές της δυτικής Λέσβου αλλά και μοναδικής σπουδαιότητας ηφαιστειακά μνημεία.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, τους μικρούς συμμετέχοντες τους περιμένει μια συζήτηση με τον παγκοσμίου φήμης βετεράνο αθλητή και μάνατζερ επαγγελματικής ομάδας ποδηλασίας Dror Pekatch  o οποίος θ’ ανταγωνιστεί με τους ντόπιους ποδηλάτες.

Oι απονομές θα γίνουν στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου.

To top