Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος της Κρεμαστής στην Αγία Παρασκευή

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος της Κρεμαστής στην Αγία Παρασκευή

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος της “Κρεμαστής” στην Αγία Παρασκευή. Πρόκειται για ένα  οδικό έργο ζωτικής σημασίας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Δυτικής Λέσβου, το οποίο ωστόσο μειώνει σημαντικά και την απόσταση προς Πέτρα, Άναξο και Μόλυβο για όσους κατευθύνονται από Μυτιλήνη και Καλλονή. Για έργο πνοής έκανε λόγο σε δήλωσή του σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζουρης. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και υλοποιήθηκε από το Δήμο Δυτικής Λέσβου.

«Ένα έργο πνοής για την περιοχή της Αγ. Παρασκευής ολοκληρώθηκε με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων έχοντας ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία επί θητείας Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιώργου Κυριαζή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την στήριξη τον Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Πρόεδρο Αγ. Παρασκευής Γιώργο Δημόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του αναπτυξιακού αυτού έργου» τόνισε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος επισκέφθηκε  τον ολοκληρωμένο πια δρόμο της «Κρεμαστής» στην Αγία Παρασκευή, έως την ΕΟ Καλλονής Πέτρας.
Ο μήκους 4 χλμ. δρόμος που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο του 2021, διαμορφώθηκε και ασφαλτοστρώθηκε με κόστος που άγγιξε τις 700.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ της Περιφέρειας. Η μελέτη και επίβλεψη έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Αλάνη, να τονίζουν πως αυτό το έργο είναι μόνο ένα από εκείνα που έχουν προγραμματιστεί ή ήδη εκτελούνται.

To top