Θ. Βαλσαμίδης «Αντιπλημμυρικά μέτρα στις πυρόπληκτες περιοχές»

Θ. Βαλσαμίδης «Αντιπλημμυρικά μέτρα στις πυρόπληκτες περιοχές»

Την άμεση λήψη αντιπλημμυρικών μέτρων στις πληγείσες από τις πρόσφατες φωτιές περιοχές της Βρίσας, των Βατερών και του Σταυρού ζητά με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης “Εμείς για το Αιγαίο” Θεόδωρος Βαλσαμίδης.

Αναλυτικά στην επιστολή του, αναφέρει τα εξής:

«Η πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Βρίσας, των Βατερών και του Σταυρού και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος σε μια μεγάλη έκταση που ξεπερνά τα 20.000 στρέμματα με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, δημιουργεί πέρα των άλλων και μια μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Είναι συνεπώς επιτακτική ανάγκη και γι’ αυτό σας ζητώ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς (Δ/νση Δασών Λέσβου, Δήμος Δυτικής Λέσβου κλπ) για την δρομολόγηση των πρώτων άμεσων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν με αντιδιαβρωτικά έργα όπως π.χ. κορμοδέματα και κλαδοπλέγματα, καθώς και εργασίες απομάκρυνσης των καμένων δέντρων κλπ προκειμένου να αποτραπεί η εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση & συνεργασία.

To top