Στη Λήμνο ο Γιάννης Μπουρνούς με τον Ανδρέα Ξανθό

Στη Λήμνο ο Γιάννης Μπουρνούς με τον Ανδρέα Ξανθό

Διήμερη επίσκεψη στη Λήμνο – τρίτη μέσα σε τρεις μήνες – πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, αυτή τη φορά μαζί με τον Βουλευτή Ρεθύμνου, Τομεάρχη Υγείας και πρώην Υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Ξανθό. Η επίσκεψη ήταν αφιερωμένη στα ζητήματα του τοπικού συστήματος υγείας της Λήμνου και τους δύο Βουλευτές συνόδευαν στις συναντήσεις ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λήμνου, Θόδωρος Μονοκρούσος, τα μέλη της Κ.Ε., Αναστασία Δαούση και Γιάννης Βουλγαράκης, καθώς και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Ο Γιάννης Μπουρνούς με τον Ανδρέα Ξανθό επισκέφθηκαν το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μούδρου, το Νοσοκομείο Λήμνου, τον Δήμαρχο Λήμνου, κ. Δημήτρη Μαρινάκη και τον Έπαρχο του νησιού, κ. Άγγελο Βλάτα Λαμπρινό, ενώ συμμετείχαν σε ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ=ΠΣ Λήμνου με θέμα «Ισχυρό ΕΣΥ για Ισότητα και Αξιοπρέπεια στην Υγεία», όπου ο Ανδρέας Ξανθός ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Γιάννης Μπουρνούς ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Στον τομέα της Υγείας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τα πλέον ασυγχώρητα. Άφησαν πίσω τους πολλές χιλιάδες ιστορίες οδύνης, αμετάκλητης απώλειας, αλλά και άδικης μεταχείρισης. Για όλα αυτά καταλογίζεται πολιτική ευθύνη και πολιτική ανεπάρκεια. Πόσο μάλλον όταν χιλιάδες υγειονομικοί κάνουν ηρωικά το χρέος τους σε συνθήκες πρωτόγνωρα απαιτητικές και δύσκολες όχι μόνο εξαιτίας της πανδημίας αλλά και των χειρισμών της κυβέρνησης.
[…] Μιλούσαμε και φωνάζαμε, δεν γίναμε όμως πολιτικοί τυμβωρύχοι, δεν κάναμε πολιτική πάνω σε τάφους. Άλλοι ξέρουν από αυτά. Ο απολογισμός ωστόσο είναι αναγκαίος, και είναι ένας απολογισμός ντροπιαστικός για την κυβέρνηση, με καταστροφικές αποφάσεις και χειρισμούς που έκαναν τη χώρα μας να κατρακυλά σε όλους τους δείκτες. Είναι αναγκαίος για να απαιτήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον, καθώς μπροστά σε μια νέα έξαρση του ιού και με απρόβλεπτη την εξέλιξη της πανδημίας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη.
Είναι και γι’ αυτό που μιλάμε για πολιτική αλλαγή. Ώστε να το πιάσουμε από κει που το άφησε η κυβέρνησή μας, να ξαναρχίσουμε την ανασυγκρότηση της δημόσιας υγείας, να ξαναστήσουμε το ΕΣΥ στα πόδια του, με νέα χρηματοδότηση, νέο προσωπικό, αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας αλλά και της υπερπολύτιμης εμπειρίας των γιατρών και των νοσηλευτών μας. Να εργαστούμε για να αφήσουμε πίσω μας μια δημόσια υγεία ανθεκτική, θωρακισμένη, γενναιόδωρη και αξιοπρεπή για κάθε πολίτη και κάθε κάτοικο της χώρας. Για μας και τα παιδιά μας».

Το μεγαλύτερο άλυτο πρόβλημα του Νοσοκομείου Λήμνου, όπως έχει αναδείξει επανειλημμένα με κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις ο Γιάννης Μπουρνούς, παραμένει η έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα γιατρών κρισίμων ειδικοτήτων, νοσηλευτών, αλλά και εργαζομένων άλλων κατηγοριών. Και το πρόβλημα επιδεινώνεται τελευταία λόγω συνταξιοδοτήσεων χωρίς αντικατάσταση, αλλά και των αναστολών εργασίας λόγω υποχρεωτικότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει εκπονήσει πλαίσιο κινήτρων (εργασιακών, οικονομικών, κοινωνικών, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, επιστημονικής εξέλιξης) για την κάλυψη των ιατρικών κενών στα νησιά. Μια πρόταση κοστολογημένη (50 εκ. ευρώ ετησίως) και ρεαλιστική, που θα προσελκύσει γιατρούς στα νησιά μας και θα διασφαλίσει την πρέπουσα περίθαλψη των νησιωτών.

To top