Αυτοψία του Χρήστου Σπίρτζη την Τετάρτη στα Βατερά

Αυτοψία του Χρήστου Σπίρτζη την Τετάρτη στα Βατερά

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Σπίρτζη, θα βρίσκεται την Τετάρτη στις 8.30 το πρωί στα Βατερά, προκειμένου να κάνει αυτοψία και να συνομιλήσει με τις τοπικές αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Από τις πρώτες ώρες της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Νότια Λέσβο και μέχρι σήμερα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον Βουλευτή, Γιάννη Μπουρνού, δίνουν το παρόν καθημερινά στα Βατερά, τη Βρίσα, τον Πολιχνίτο και το Σταυρό, προμηθεύοντας με νερό και τρόφιμα, με τη συνδρομή της Αλληλεγγύης για Όλους της Λέσβου, τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς καθώς και τους κατοίκους των χωριών αυτών. Εκφράζουμε την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας στους ήρωες του Πυροσβεστικού Σώματος, μόνιμους, εποχικούς και εθελοντές, καθώς και στους κυβερνήτες των πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων για την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία με την οποία ρίχτηκαν στη μάχη. Στους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Δυτικής Λέσβου, του ΔΕΔΔΗΕ. Στους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς που συνδράμουν την τιτάνια προσπάθεια. Στους εκατοντάδες εθελοντές, με πρώτους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στις δεκάδες ομάδες, φορείς και συλλόγους, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Σύλλογος Εστίασης «Ασπίδα», οι Lesvos Runners και τόσοι άλλοι, που στήριξαν και στηρίζουν με προμήθειες τον αγώνα αυτό. Από τις πρώτες ώρες αυτής της εξελισσόμενης καταστροφής, δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η γρηγορότερη δυνατή κατάσβεση της πυρκαγιάς, ώστε να αποφευχθεί η ακόμα μεγαλύτερη διακινδύνευση ή/και καταστροφή της φύσης και των περιουσιών των ανθρώπων.

Μέχρι σήμερα έχουν καταστραφεί περισσότερα από 17000 στρέμματα δασικής έκτασης, καθώς και σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά. Μόλις σβήσει η φωτιά, θα έρθει η ώρα του απολογισμού και του καταλογισμού ευθυνών. Δεν μπορούμε όμως να μην θυμηθούμε, ότι δέκα μόλις μέρες πριν την πυρκαγιά, ο Γιάννης Μπουρνούς επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και δήλωσε: «Η καλή θέληση των εργαζομένων και των εθελοντών δεν επαρκεί. Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γερνάει (ο μέσος όρος ηλικίας φτάνει τα 48 έτη) χωρίς να γίνονται επαρκείς προσλήψεις νέων πυροσβεστών […] Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάζεται άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή. Γι’ αυτό και στις 7 Ιουλίου συνυπέγραψα ερώτηση μαζί με άλλους 47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ζητώντας ακριβώς την κάλυψη των οργανικών κενών του Πυροσβεστικού Σώματος». Και μετά την πολυπόθητη κατάσβεση της πυρκαγιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα αφήσει να μείνουν μόνοι τους και να ξεχαστούν οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της περιοχής. Γι αυτό το λόγο, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Σπίρτζη, θα βρίσκεται αύριο (Τετάρτη) στις 8.30 το πρωί στα Βατερά, προκειμένου να κάνει αυτοψία και να συνομιλήσει με τις τοπικές αρχές.

To top