Στην πολύπαθη Βρίσα κυβερνητικό κλιμάκιο – Παράπονα από τους κατοίκους

Στην πολύπαθη Βρίσα κυβερνητικό κλιμάκιο – Παράπονα από τους κατοίκους

Στη Λέσβο έφθασε από νωρίς το πρωί ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Αρμόδιος σε Θέματα Κρατικής Αρωγής & Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, ο οποίος ενημερώνεται για τα προβλήματα και άκουσε τα παράπονα  των σεισμοπαθών οι οποίοι πέντε χρόνια μετά, αντιμετωπίζουν τώρα  και την απειλή της πυρκαγιάς, που συνεχίζει να καίει στα ορεινά.

Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων οι οποίοι δήλωσαν ότι η πολιτεία τους θυμάται μόνο σε περιόδους καταστροφών. Αυτό που τονίσθηκε είναι ότι δεν έχει αρθεί η επικινδυνότητα αφού υπάρχουν ακόμη  σεισμόπληκτα σπίτια που δεν έχουν γκρεμιστεί, ενώ στο χωριό δεν έχουν λειτουργήσει μαγαζιά για να μπορέσουν να επιστρέψουν οι κάτοικοι.

Όσο αφορά τη φωτιά που συνεχίζει να καίει και ν’ απειλεί τους κατοίκους των χωριών της περιοχής οι κάτοικοι εξέφρασαν διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση στην επέμβαση των εναέριων μέσων για δυο ώρες από το ξεκίνημα της φωτιάς το Σάββατο  στα Βατερά, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η πυρκαγιά λαμβάνοντας μεγάλες διαστάσεις.

Στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος ,  ο Πρόεδρος της Βρίσας κ. Απόστολος Αποστολής, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Προκόπης Τζιμής και άλλοι τοπικοί φορείς.

To top