O Cedric Villani σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

O Cedric Villani σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σε κοινό άρθρο με τον Ελληνογάλλο μαέστρο Διονύση Δερβή-Μπουρνιά , ο κορυφαίος Γάλλος μαθηματικός Cédric Villani, θεσμικά επικεφαλής των επιστημονικών και τεχνολογικών επιλογών του Γαλλικού κοινοβουλίου, αφού υπογραμμίζει την συνεχή ελληνικότητα του Αιγαίου από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, υποστηρίζει την δημιουργία ενός Ελληνογαλλικού κέντρου Πυθαγόρειας έμπνευσης και ερευνών, με βάση τη Σχολή Θετικών Επιστημών του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο, που θα περιλαμβάνει  κι ένα ετήσιο φεστιβάλ μουσικής.

Ο καθηγητής Villani υπήρξε η κινητήριος δύναμη της έναρξης μιας μόνιμης συνεργασίας του Πανεπιστημίου Paris-Saclay, πρώτου παγκοσμίως στην κατάταξη της Shanghailist στα μαθηματικά, με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

H έναρξη της συνεργασίας αυτής εγκαινιάστηκε με την έλευση στη Σάμο του γνωστού μαθηματικού Καθηγητή BertrandMaury που είχε συνάντηση εργασίας με τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας Κοσμήτορα κ. Ξανθόπουλου, επισπεύδοντα τ. Κοσμήτορα κ. Μεταφτσή, Πρόεδρο του Τμήματος Μαθηματικών κ. Χουσιάδα και άλλα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού, παρουσία και του Αντιπρύτανη κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου.

To top