Σκυταλοδρομία γύρω από τη Λέσβο 25-26 Σεπτεμβρίου

Σκυταλοδρομία γύρω από τη Λέσβο 25-26 Σεπτεμβρίου

O Σύλλογος Δρομέων Λέσβου Lesvos Runners διοργανώνει στις 25 & 26 Σεπτέμβρη 2021 σκυταλοδρομία γύρω από τη Λέσβο.

Με διαδρομές μήκους 7 έως 17 χιλιομέτρων θα καλυφθεί μία συνολική διαδρομή 320 χιλιομέτρων, που είναι η περίμετρος του νησιού. Πρόκειται για την τρίτη διοργάνωση που πραγματοποιείται στο Γεωπάρκο Λέσβου. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε το 2018 και η δεύτερη το 2019.  Η διοργάνωση αποτελεί πλέον γεγονός για όλο το νησί και προσφέρει προβολή και εκτός αυτού. Η φιλοδοξία όλων είναι να καταλήξει ως ένα ορόσημο στο ημερολόγιο εκδηλώσεων του νησιού και να είναι και πόλος έλξης για επισκέπτες του.

Η διοργάνωση θα γίνει με 35 συνολικά σταθμούς αλλαγής. Σε κάθε σταθμό, ο/η δρομέας του προηγούμενου σταθμού θα παραδίδει μια σκυτάλη στον/στην επόμενο/η δρομέα, μέχρι να καταλήξει η σκυτάλη στο σημείο εκκίνησης, την Πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης. Οι αλλαγές γίνονται σε οικισμούς ή άλλα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης γίνεται από το Σύλλογο Δρομέων Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Λέσβου, το Δήμο Μυτιλήνης και το Δήμο Δυτικής Λέσβου. Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα του Γεωπάρκου Λέσβου.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

 

To top