“Η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το Τρίγωνο των Βελούδων” της Φιλιανής Τάνιας Χρυσού μπαίνει στις σχολικές τάξεις της Κύπρου

“Η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το Τρίγωνο των Βελούδων” της Φιλιανής Τάνιας Χρυσού μπαίνει στις σχολικές τάξεις της Κύπρου

Το υπουργείο παιδείας, πολιτισμού και νεολαίας της Κύπρου συμπεριέλαβε στο εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό της δημοτικής εκπαίδευσης της Κύπρου, το παραμύθι “Η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το τρίγωνο των Βελούδων”, της  Τάνιας Χρυσού απο το χωριό Φίλια της Λέσβου.

Η Τάνια Χρυσού με καταγωγή από τη Φίλια γεννήθηκε το 1984 στον Βύρωνα και είναι απόφοιτη του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά.
Από το 1998, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής και εκμάθηση μουσικών οργάνων και από το 2002 ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και το τραγούδι. Παράλληλα, στα δεκαοκτώ της ανέλαβε τη διδασκαλία παραδοσιακών και λάτιν χορών σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών σε γνωστή αλυσίδα σχολών χορού. Ασχολήθηκε με τη δημιουργική απασχόληση και το θεατρικό παιχνίδι στην ομάδα «κόκκινα σβούρα» της Κατερίνας Παλαιοθόδωρου. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργασία με το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής και βιωματικής μάθησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στο καλλιτεχνικό εργαστήριο «ΚΡΑΚΑΤΟΥΚ» της κυρίας Κατερίνας Παλαιοθόδωρου. ενώ συνεργάζεται και με τη «ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΡΩΝΑ» της κυρίας Ρένας Σκλάβου και με χώρους πολιτιστικών και δημιουργικών δράσεων, συντονίζοντας δημιουργικά εργαστήρια που αφορούν στην καλλιτεχνική ανάπτυξη των παιδιών μέσω παιχνιδιών που βασίζονται στη μελωδία, τον ρυθμό, την κίνηση και τη ζωγραφική.

«Η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το Τρίγωνο των Βελούδων» σε εικονογράφηση της Κριστίν Μενάρ είναι ο τίτλος του παιδικού βιβλίου της Τάνιας Χρυσού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Μια “φανταστική” περιπέτεια που προάγει τις αξίες της ελευθερίας και της ανακύκλωσης! Φορέστε δύο διαφορετικές κάλτσες και περπατήστε στα στενά συρταράκια του νησιού που διαδραματίζεται η ιστορία, για να γνωρίσετε τους κατοίκους!
Ένα βιβλίο κατάλληλο για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδάκια που διαβάζεται ευχάριστα!
Οι σελίδες του είναι γεμάτες όμορφες εικόνες με την υπογραφή της εικονογράφου Κριστίν Μενάρ.
Το βιβλίο μιλάει για τη δύναμη της συνεργασίας και της διαφορετικότητας. Καλλιεργεί την οικολογική συνείδηση στα παιδιά μέσα από την φανταστική του ιστορία.

 

To top