150 αθλητές και αθλήτριες στον πρώτο νυχτερινό αγώνα δρόμου Μικρασιατικής μνήμης

150 αθλητές και αθλήτριες στον πρώτο νυχτερινό αγώνα δρόμου Μικρασιατικής μνήμης

Ο πρώτος νυχτερινός αγώνας δρόμου Μικρασιατικής μνήμης το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 9 το βράδυ με σημείο εκκίνησης το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, το αθλητικό σωματείο ‘Όμιλος Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης συνδιοργανώνουν τον ‘πρώτο νυχτερινό αγώνα δρόμου Μικρασιατικής μνήμης’ στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού, στην πόλη της Μυτιλήνης το βράδυ του Σαββάτου 23ης Ιουλίου 2022. Θα γίνουν 2 αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, και αγώνας 1 χιλιομέτρου για παιδιά 12-14 ετών.

Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 αθλητές και αθλήτριες και η ώρα έναρξης είναι 21.00 το βράδυ.

Οι διαδρομές διατρέχουν τον ιστό της πόλης της Μυτιλήνης με εκκίνηση και τερματισμό στο Άγαλμα της Ελευθερίας. Για τον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων, οι δρομείς από τον χώρο της εκκίνησης θα ακολουθήσουν τον πεζόδρομο ‘Τσαμάκια’ ως το κάτω Κάστρο, θα συνεχίσουν παραλιακά προς το εργοστάσιο ‘Καλαμάρη’, όπου και θα γίνει αναστροφή. Στη συνέχεια θα επιστρέψουν παραλιακά, στο ύψος του ΙΚΑ θα συνεχίσουν δεξιά μέσω της Κεντρικής Αγοράς έως το Παλαιό Δημαρχείο, και από κει αριστερά ακολουθώντας περιμετρικά τον δρόμο της Προκυμαίας θα επιστρέψουν στο Άγαλμα της Ελευθερίας, όπου και θα τερματίσουν. Για τον αγώνα των δέκα χιλιομέτρων, θα γίνει δύο φορές η παραπάνω διαδρομή, ενώ ο παιδικός αγώνας θα γίνει μέσα στον πεζόδρομο ‘Τσαμάκια’.

Για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, θα περιοριστεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως (κτίριο Περιφέρειας), στην Προκυμαία, στην Ερμού, και στην Ναυμαχίας Έλλης μέχρι το εργοστάσιο Καλαμάρη, από τις 20.00 έως τις 11.00 το βράδυ, με μέριμνα των αρμόδιων αρχών. Επίσης δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στον χώρο της εκκίνησης (Άγαλμα της Ελευθερίας) και στον χώρο του πεζόδρομου ‘Τσαμάκια’.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η απόδοση τιμής σε μια ιδιαίτερη στιγμή της ελληνικής ιστορίας, η προαγωγή του αθλητικού πνεύματος, καθώς επίσης και η ανάδειξη των πολλών και σημαντικών σημείων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης της Μυτιλήνης.

 

To top