Επιχείρηση αεροδιακομιδής επιβάτη κρουαζιερόπλοιου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Επιχείρηση αεροδιακομιδής επιβάτη κρουαζιερόπλοιου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Μια συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης 53χρονου  Ισπανού επιβάτη κρουαζιερόπλοιου ο οποίος υπέστη έμφραγμα εν πλω, στήθηκε  το πρωί  του Σαββάτου από το Λιμενικό Σώμα και  το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του, με ελικόπτερο Super Puma από  κρουαζιερόπλοιο που έπλεε ανοιχτά του Σιγρίου, στη μονάδα εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κρουαζιερόπλοιο “Costa Venezia” -με Ισπανούς κυρίως τουρίστες- κινούνταν προς την Κωνσταντινούπολη και ενώ έπλεε ανοιχτά του Σιγρίου, δυτικά της Λέσβου έγινε η έκκληση για βοήθεια.  Ελικόπτερο Super Puma που εδρεύει στη Λήμνο πέταξε πάνω από το κρουαζιερόπλοιο για να παραλάβει τον ασθενή  και στη συνέχεια ασθενοφόρα περίμεναν να τον παραλάβουν στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης -όπου προσγειώθηκε το ελικόπτερο – και να τον μεταφέρουν στην Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

UP DATE – Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 53χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου ”COSTA VENEZIA” σημαίας Ιταλίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 22 ν.μ. ανατολικά ν. Λέσβου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα, απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τον 53χρονο και τον μετέφερε στον αερολιμένα Μυτιλήνης, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ”, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Από την άφιξη του ελικοπτέρου, με τον ασθενή, στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

 

 

 

To top