Baby Kits σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη

Baby Kits σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη

Το Κέντρο Κοινότητας Δυτικής Λέσβου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, ανακοινώνουν την υλοποίηση του Προγράμματος «Αντιμετωπίζοντας την Υπογεννητικότητα, Υλική Υποστήριξη των Νεογέννητων –Βρεφικά Πακέτα» (Baby Kits) που υλοποιεί η οργάνωση «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με την υποστήριξη της τράπεζας «ΕUROBANK» και έχει ως στόχο την παροχή Υλικής Υποστήριξης –Βρεφικών ΠΑΚΕΤΩΝ σε οικογένειες, με σκοπό την υποστήριξη των νεογέννητων.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά του κατοίκους της Δυτικής Λέσβου και οι αιτήσεις θα συγκεντρωθούν στην Καλλονή από το Κέντρο Κοινότητας που βρίσκεται στο κτήριο του Δήμου απέναντι από την Μητρόπολη και στα χωριά από τους Πρόεδρους έως και την 30η Ιουλίου 2022.

Κριτήρια επιλογής υποψήφιων εγκύων γυναικών :
Εισοδηματικά κριτήρια: Οικογενειακό εισόδημα από 0 έως 24,000€ συν 1500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, δηλαδή 2/ 25,500, 3/ 27000€, 4/ 28,500, 5/ 30,000, 6/ 31.500€.

Εφόσον πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε:
• Οικογένειες με περισσότερα ανήλικα τέκνα
• Οικογένειες με πιστοποιημένη βαριά αναπηρία 80% και άνω
• Μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα (εφόσον υπάρχει επίσημη επιμέλεια των τέκνων)
• Οικογένειες με δυο άνεργους γονείς και ανήλικα τέκνα.
Υποχρεωτικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι:
• Αίτηση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (η αίτηση χορηγείται από τον δήμο)
• Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου της αιτούσας
• Εκκαθαριστικό Φορολογικού Έτος 2021 της αιτούσας και του συζύγου (σε περίπτωση ξεχωριστής δήλωσης
• Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
• Ιατρική γνωμάτευση γυναικολόγου περί κατάστασης εγκυμοσύνης και μόνο όταν υπάρχει η αντίστοιχη συναίνεση για τα προσωπικά δεδομένα. Σε περίπτωση δίδυμης κύησης να γίνεται ειδική αναφορά.
• Πιστοποίηση διεύθυνσης κατοικίας με αντίγραφο λογαριασμού ρεύματος ή ύδρευσης ή κινητής /σταθερής τηλεφωνίας στο όνομα της αιτούσας /συζύγου ή συμβόλαιο ή συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας σε ισχύ μαζί με λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη ή δήλωση στην ΑΑΔΕ με τα στοιχεία μίσθωσης της κατοικίας.
• Πρόσφατη Βεβαίωση Ανεργίας από ΟΑΕΔ της αιτούσας και του συζύγου (εάν υπάρχει ανεργία)
• Πιστοποιητικό Αναπηρίας σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή ΚΕ.Π.Α για σύζυγο και ανήλικο τέκνο (μόνο για αναπηρία από 80 % και άνω, εφόσον υπάρχει και η αντίστοιχη συναίνεση για τα προσωπικά δεδομένα).

Το Έντυπο Συγκατάθεσης για το πιστοποιητικό αναπηρίας υπογράφεται από
1. Την Αιτούσα για το δικό της πιστοποιητικό αναπηρίας
2. Του συζύγου για το δικό του πιστοποιητικό αναπηρίας. Ειδικά για τα ανήλικα τέκνα το έντυπο συναίνεσης υπογράφεται και από τους δυο γονείς /κηδεμόνες
Το Έντυπο Συγκατάθεσης για την ιατρική γνωμάτευση γυναικολόγου υπογράφεται από την Αιτούσα. Σημειώνεται ότι χωρίς την ιατρική γνωμάτευση δεν δύναται να αξιολογηθεί η αίτηση για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα για την συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Κοινότητας Δυτικής Λέσβου με Παράρτημα Ρομά τηλέφωνα 2253350219,220,210,217
Email: kentrokoinotitasd.lesvou@gmail.com

 

To top