Καλοκαιρινές πολιτιστικές δράσεις στο Σίγρι

Καλοκαιρινές πολιτιστικές δράσεις στο Σίγρι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιγρίου «Θεοφάνης Σιγριανής» ξεκινάει τις καλοκαιρινές του δραστηριότητες στον περιφερειακό χώρο του κάστρου, «με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα είναι και πάλι ανοιχτό για τους κατοίκους αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες του»όπως σημειώνει.

Η έναρξη του No Entry Festival, ξεκινά με την εκδήλωση παρασκευής τραχανά με τον παραδοσιακό τρόπο.

Το Σίγρι έχει μακρά παράδοση στις κτηνοτροφικές εργασίες αφού εκτός από ψαροχώρι έχει σημαντικό αριθμό κτηνοτρόφων όπου διατηρούν μεγάλα κοπάδια και παράγουν σημαντικές ποσότητες γάλακτος και το καλοκαίρι είναι η εποχή που παρασκευάζεται ο τραχανάς, τριφτός ή σε χάχλες. Μάλιστα, στο Σίγρι ονομάζεται «τραχανός», με όμικρον!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του σχολείου και θα χρησιμοποιηθούν παλιά σκεύη (καζάνι, βολαχτήρα κτλ) και θα ακολουθηθεί η παραδοσιακή τεχνική. Έτσι, και οι νεότεροι θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς παρασκευάζεται αυτό το ιδιαίτερο προϊόν.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους και στους παρευρισκομένους θα διανεμηθεί δωρεάν ο τραχανάς που θα παραχθεί.

Για τη συνέχεια του φετινού καλοκαιριού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιγρίου έχει προγραμματίσει ακόμα :

  • Παρασκευή 22/07 : Αστροπαρατήρηση. Ενημέρωση για τον καλοκαιρινό έναστροουρανό και παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων στο πάρκο της Πλάκας.
  • Σάββατο 23/07 : Η διαπολιτισμική χορωδία “οι Αιολείς θα τραγουδήσει μαζί με όσους το επιθυμούν στα σοκάκια του Σιγρίου τραγούδια της Μικρασίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιείται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.
  •  Πέμπτη 11/08 : Ανοιχτή μουσικοχορευτική εκδήλωση.
  • Σάββατο 13/08 : Συναυλία με το συγκρότημα The doctor and the Bluesbothers.
To top