Μηταράκης: «Ανυπόστατες οι πληροφορίες για σχεδιαζόμενη δομή στη Λήμνο»

Μηταράκης: «Ανυπόστατες οι πληροφορίες για σχεδιαζόμενη δομή στη Λήμνο»

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις πληροφορίες «για δήθεν σχεδιαζόμενη δομή στη Λήμνο » το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«… Το Υπουργείο δεν σχεδιάζει καμία νέα δομή στη χώρα, πέρα αυτών που ήδη έχουν ανακοινωθεί ότι θα κατασκευαστούν σε αντικατάσταση υφιστάμενων. Αντί νέων δομών, από 121 που λειτουργούσαν φέτος, έχουν κλείσει 85 και έχουν απομείνει 36 καθώς προτεραιότητα πλέον είναι να κλείσουν δομές. Οι σταθερά μειούμενες μεταναστευτικές ροές και η ταχεία διαδικασία αποφάσεων Ασύλου, έχει μειώσει τον αριθμό των διαμενόντων σε περίπου 42.000 σε όλη τη χώρα από περίπου 92.000 που ήταν πέρυσι, δηλαδή μία μείωση 49%! Αυτό σημαίνει λιγότερες ανάγκες, άρα και λιγότερες δομές. Η εικόνα στο Μεταναστευτικό έχει αλλάξει, αλλά κάποιοι μένουν κολλημένοι στο παρελθόν» αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση.

Στο τέλος η ανακοίνωση “καρφώνει” δηλώσεις τοπικών φορέων με αφορμή τις συζητήσεις που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα για δημιουργία δομής στη Λήμνο.

«Αναφορικά με δηλώσεις “λεονταρισμού” απέναντι σε σχέδια που δεν υπάρχουν,  τι να πει κανείς… »  τονίζει χαρακτηριστικά.

To top