Συναυλία σήμερα στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

Συναυλία σήμερα στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

Η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού φέτος φιλοξένησε στους χώρους του Αρχοντικού Γεωργιάδη σεμινάρια μουσικής με εισηγητή τον Επίκουρο Καθηγητή του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νίκο Ανδρίκο σε συνεργασία με μέλη της χορωδίας “ΙΣΤΟΣ” από την Κωνσταντινούπολη από τις 10 έως 13 Ιουλίου 2022.

Στο σεμινάριο μελετήθηκαν ρεπερτοριακές περιπτώσεις με αναφορές στο αστικό περιβάλλον της Μυτιλήνης οι οποίες ενσωματώνουν δημιουργικά εντός της φόρμας συρτού, χασάπικου και καλαματιανού αισθητικά δεδομένα και εκτελεστικές πρακτικές, κρίσιμες για τη δόμηση του ιδιαίτερου ηχοχρώματος της Λεσβιακής μουσικής κουλτούρας.

Η Περιφέρεια ευχαριστεί σε ανακοίνωσή της τον κ. Νίκο Ανδρίκο επίκουρο καθηγητή του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που κουβαλάει στην καρδία του τον τόπο του και συνεχίζει να προσφέρει έστω και από μακριά.

Ο κύκλος των σεμιναρίων θα λήξει τις εργασίες του με την παράθεση συναυλίας την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 στις 20.30 στο Αρχοντικό Γεωργιάδη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Σας προσκαλούμε να απολαύσουμε όλοι μαζί μια μουσική μυσταγωγία και είμαστε σίγουροι πως θα καταγραφεί στις καρδίες μας.

To top