Σκανδιναβοί τουρίστες εγκλωβισμένοι και στη Λέσβο λόγω πολυήμερης απεργίας πιλότων της SAS

Σκανδιναβοί τουρίστες εγκλωβισμένοι και στη Λέσβο λόγω πολυήμερης απεργίας πιλότων της SAS

Μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό και στη Λέσβο επιφέρει ήδη,η πολυήμερη απεργία που εξήγγειλαν οι πιλότοι της Σκανδιναβικής εταιρείας SAS.  Μια τιτάνια προσπάθεια για την επιστροφή χιλιάδων Σκανδιναβών τουριστών στα σπίτια τους (και από ελληνικούς προρισμούς) βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες Παρασκευή 8 Ιουλίου. 189 Σκανδιναβοί τουρίστες  βρίσκονται στο Μόλυβο και αναμένουν ποτέ θα προγραμματισθεί πτήση για την επιστροφή τους.

Ο εγκλωβισμός των Σκανδιναβών σε προορισμούς στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, οφείλεται στην απεργία, που κήρυξαν πιλότοι της SAS.

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία, που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ πριν από λίγες ημέρες, αναγκάστηκε να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις από τη Δευτέρα, όταν κατέρρευσαν οι συνομιλίες με τους πιλότους για μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Άλλες 181 πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightAware, της υπηρεσίας παρακολούθησης πτήσεων. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 70% των πτήσεών της την Παρασκευή.

Άδεια αεροπλάνα πετούν για τον επαναπατρισμό Σκανδιναβών τουριστών 

Οι πιλότοι , συμφώνησαν να πετάξουν άδεια αεροπλάνα σε προορισμούς με τσάρτερ πτήσεις για να επαναπατρίσουν πελάτες που ταξίδεψαν πριν από την έναρξη της απεργίας τη Δευτέρα.

189 στο Μόλυβο

Στο Μόλυβο  της Λέσβου βρίσκονται 189 Σκανδιναβοί τουρίστες και όπως δηλώνει στον Αίολο ο τουριστικός πράκτορας κ. Άρης Γρηγορίου αναμένει ακόμη ενημέρωση για το πότε θα φθάσει την Κυριακή το άδειο αεροσκάφος για να τους επαναπατρίσει. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα σκοτάδια. Δεν μας έχουν πει τί ώρα θα φθάσει το αεροπλάνο για να τους παραλάβει. Κανονικα θα έφθαναν αυτή την εβδομάδα άλλοι 180 τουρίστες. Είναι μεγάλη ο το πλήγμα για εμάς καθώς είναι πολυήμερη η απεργία. Ελπίζουμε να λήξει τουλάχιστον σε μια εβδομάδα και να γίνουν κανονικά οι επόμενες πτήσεις», τονίζει χαρακτηριστικά .

To top