Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Αναγνωστοπούλου “Μπορώ ακόμα να ονειρεύομαι” στον κήπο του Δημοτικού Θεάτρου

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Αναγνωστοπούλου “Μπορώ ακόμα να ονειρεύομαι” στον κήπο του Δημοτικού Θεάτρου

Οι εκδόσεις Μύθος και το βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρίας Αναγνωστοπούλου «Μπορώ ακόμα να ονειρεύομαι», την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις  20:00, στη 2η έκθεση βιβλίου Στράτης Μυριβήλης που έχει ήδη ξεκινήσει από την Κυριακή στον κήπο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Η Αγγελική Ράλλη, ομότιμη καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας

Ο Μανούσος Μαραγκουδάκης, καθηγητής Συγκριτικής Κοινωνιολογίας του Πολιτισμού, πρόεδρος τμήματος κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η Κλειώ Χατζηδανιήλ, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και

Η Αθανασία Δαφιώτη, δημοσιογράφος, θεατρολόγος ηθοποιός.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Αντιγόνη είναι μια Μικρασιάτισσα μέσα στις μυριάδες των ανθρώπων της γενιάς των αρχών του 20ου αιώνα, και της κατοπινής, που πλήρωσαν το κόστος μιας παράλογης περιπέτειας της Ιστορίας μας. Είναι η ιστορία μιας γυναίκας, μιας μάνας, της οποίας η ζωή περιπλέχτηκε, ζυμώθηκε, ξοδεύτηκε μέσα στη δίνη των γεγονότων που πλήγωσαν τον Ελληνισμό. Η ίδια ωστόσο λέγει: «Έμαθα ν’ αγαπώ τη ζωή, ν’ απολαμβάνω τις καλές στιγμές, να δέχομαι τις θολές, τις μαύρες, όλα κομμάτια από σένα, δεν αρνιέμαι τίποτα. Εκτιμούσα κάθε εύνοια της τύχης, ήταν αντίβαρο σαν έρχονταν οι αναποδιές. Έτσι κατάφερνα να συμφιλιώνομαι με τις επώδυνες συγκρούσεις, έτσι δεν έχασα το κουράγιο να ονειρεύομαι και να ελπίζω».

 

To top