Δημοσκόπηση για το προσφυγικό στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δημοσκόπηση για το προσφυγικό στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης  της εταιρείας Rass που ζήτησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που εντοπίζουν οι πολίτες στην περιοχή της αλλά και να διαμορφώσει άποψη σχετικά με τον covid  και  τους εμβολιασμούς, παρουσίασε σήμερα στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη.

Όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης τη δημοσκόπηση ανέθεσε μετά από διαγωνισμό η περιφέρεια στην εταιρεία Rass και στόχο είχε να «ακούσει» τις απόψεις των πολιτών με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δυο ετών θητείας της περιφερειακής αρχής.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η κα. Αντωνέλλη οι πολίτες που πήραν μέρος στην έρευνα σε ποσοστό 44% θεωρούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το προσωπικό με δεύτερο και με μεγάλη διαφορά σε ποσοστό περίπου 16% τα ζητήματα που αφορούν το οδικό δίκτυο .

Στο ερώτημα αν θεωρούν ότι το προσφυγικό έφερε θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις στα νησιά. Σε ένα 84% δήλωσαν ότι οι επιπτώσεις είναι αρνητικές ενώ ένα 5% περίπου απάντησε ότι έφερε θετικές επιπτώσεις .

Στο ερώτημα για το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τη δημιουργία νέας δομής σε ποσοστό 78,7% απάντησαν ότι διαφωνούν  ή μάλλον διαφωνούν ενώ 18,4% απάντησαν ότι συμφωνούν ή μάλλον συμφωνούν.

Επίσης σε άλλο ερώτημα για αν συμφωνούν ότι θα πρέπει οι πρόσφυγες και μετανάστες να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα μέχρι ν’ αναχωρήσουν σε άλλες χώρες ένα 68,8% απάντησε θετικά .

Όσο αφορά στον covid-19 στο διάστημα που έγινε η έρευνα (από 28 Ιουνίου μέχρι 7 Ιουλίου) 63,8% δήλωσαν ότι είχαν εμβολιαστεί  ενώ 16,5% δήλωσαν ότι είναι κατά που εμβολίου.   Όπως σχολίασε η κα. Αντωνέλλη το ποσοστό αυτό δεν είναι μεγαλύτερο από το πανελλαδικό ποσοστό .

Στη συνεδρίαση ανέβηκαν οι τόνοι κατά την τοποθέτηση του Περιφερειακού συμβούλου  της πλειοψηφίας, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Άρη Χατζηκομνηνού ο οποίος είχε μάλιστα καταθέσει ερώτηση ζητώντας ενημέρωση για τα στοιχεία της συγκεκριμένης  δημοσκόπησης . Ο ίδιος έθεσε στην αρχή της συνεδρίασης ερωτήματα τόσο για την έρευνα όσο και για θέματα που αφορούν τον τουρισμό.

 

 

To top