Πανελλήνιες 2022 : Aναρτήθηκαν τα αποτελέσματα -Πώς θα τα δείτε

Πανελλήνιες 2022 : Aναρτήθηκαν τα αποτελέσματα -Πώς θα τα δείτε

Αναρτήθηκαν λίγο πριν τις 13:00 τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων  στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Για να δείτε τις βαθμολογίες των Πανελλήνιων επισκεφτείτε την πλατφόρμα που πλέον βρίσκεται σε λειτουργία στον εξής σύνδεσμο : 

Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 (minedu.gov.gr)

Πληκτρολογήστε τον 8-ψήφιο κωδικό σας
Πληκτρολογήστε τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό σας με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, οι Διευθυντές των ΓΕΛ θα γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έως τα μέσα Ιουλίου, θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες κατάθεσης των μηχανογραφικών.

 

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος ισχύουν συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής, όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή/Εισαγωγική Κατεύθυνσή του. Σύμφωνα με τον Νόμο 4777/2021 (Α΄25) ο συντελεστής βαρύτητας που αποδίδεται σε κάθε ένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα εκφράζεται σε ποσοστό επί τοις εκατό (%) και δεν μπορεί να είναι μικρότερος του 20%. Το άθροισμα των συντελεστών αποδίδει το 100%.

To top