Ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνη – Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσο σταθμό Μυτιλήνη

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνη – Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσο σταθμό Μυτιλήνη

Η Μυτιλήνη θα είναι ενδιάμεσος σταθμός του πλοίου Smyrna Di Levante της εταιρείας Levante Ferries  που θα εκτελεί την σύνδεση Σμύρνης με Θεσσαλονίκη. Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Λέσβου,  μετά την επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μυρσινιάς  με τον κ. Γιώργο Θεοδόση, Πρόεδρο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Levante ferries, .H ένταξη του λιμανιού της Μυτιλήνης ως ενδιάμεσο σταθμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης – Θεσσαλονίκης, θα γίνει στα μέσα του φετινού καλοκαιριού, κατά πάσα πιθανότητα από τέλη Ιουλίου μέχρι τον Οκτώβριο.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο ,η σύνδεση με Μυτιλήνη ήταν κάτι που επιτεύχθηκε μετά από έντονες και διαρκείς διαβουλεύσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, τόσο με τη Ναυτιλιακή Εταιρεία, όσο και με τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σύνδεση της Μυτιλήνης με την Θεσσαλονίκη δυο φορές την εβδομάδα και φυσικά προστίθεται άλλη μια σύνδεση με τη Σμύρνη, με ιδιαίτερα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη της Λέσβου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Διοίκηση της Εταιρείας, δήλωσε ότι: «Η απόφαση αυτή της Εταιρείας, είναι αποτέλεσμα της  προσπάθειας που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα το Επιμελητήριο προς την κατεύθυνση αυτή, μέσα από διαρκείς διαβουλεύσεις και συνεχή επικοινωνία με την Διοίκηση της Ναυτιλιακής Εταιρείας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τέλος   ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για τη συμβολή του στην επίτευξη αυτής της σύνδεσης».

To top