Αυστηροποιούνται τα μέτρα για την είσοδο στο Νοσοκομείο

Αυστηροποιούνται τα μέτρα για την είσοδο στο Νοσοκομείο

 Νέα μέτρα  τίθενται σε ισχύ για την είσοδο συνοδών ασθενών στο Νοσοκομείο και τις δομές υγείας.  Με rapid test  θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους υγείας,οι πλήρως εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών και με PCR οι μη εμβολιασμένοι.

Ειδικότερα, εκδόθηκε η εγκύκλιος με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας…»

Σύμφωνα με αυτή, τα μέτρα προστασίας που αφορούν τα Νοσοκομεία είναι τα εξής:

  • Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό Covid-19.
  • Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα, θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test εντός 48 ωρών πριν την εξέταση.
  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι, και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, συνοδοί ασθενών θα πρέπει να έχουν κάνει  rapid test εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας.
  • Οι μη εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊο Covid -19 με τη μέθοδο PCR εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας.

Στις ανωτέρω περιπτώσεις τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων επιβεβαιώνονται μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR.

To top