Επαναλειτουργία Πολιτιστικών Συλλόγων με αυστηρές προϋποθέσεις

Επαναλειτουργία Πολιτιστικών Συλλόγων  με αυστηρές προϋποθέσεις

Επανεκκίνηση των συλλόγων με αυστηρές προϋποθέσεις που θα επιτρέπεται η διδασκαλία μαθημάτων χορού έως 10 ατόμων και μουσικών οργάνων μόνο για ατομικά μαθήματα.

Δυστυχώς παραμένει η αναστολή λειτουργίας για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, όπως η διδασκαλία μαθημάτων ζωγραφικής, αγιογραφίας κλπ. για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών (επιτρέπεται μόνο για παιδιά!)

Τα υπόλοιπα μέτρα που αφορούν τις απολυμάνσεις των χώρων, υπάρχουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Πολιτισμού, που υπογράφει μεταξύ πολλών άλλων, η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη με την οποία η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), θα είχε συνάντηση τον Ιούλιο αλλά λόγω αδυναμίας κοινού προγραμματισμού τελικά αναβλήθηκε για να πραγματοποιηθεί εντός Σεπτεμβρίου.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ.Δ1α/Π.οικ. 55400 ΦΕΚ 4206/12.09.2021, ο τρόπος λειτουργίας των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών Ενώσεων σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα:

1) Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 10 άτομα ανά συνεδρία, όπου τυγχάνει εφαρμογής

2) Τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ τους

3) Υποχρεωτική διενέργεια μοριακού ελέγχου ή ταχείας δοκιμασίας αντιγόνου (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) εβδομαδιαίως(για παιδιά έως 12 ετών), για μη εμβολιασμένους

4) Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο

5) Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test) 1 φορά την εβδομάδα για τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες

6) Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους, σε περίπτωση λειτουργίας μικτών ομάδων (εμβολιασμένοι και μη)

7) Εφόσον ο χώρος οριστεί ως χώρος αμιγώς προσώπων που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική.

Η ΟΛΣΑ, μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες και φορείς Πολιτισμού, θα ζητήσει περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με την εξέλιξη της άρσης των περιορισμών οι οποίοι δυσχεραίνουν την ομαλή και καθολική λειτουργία όλων των τμημάτων των συλλόγων και των μελών τους. Υπήρξε ήδη ενημέρωση ότι αναμένονται βελτιωμένα μέτρα που όσο η πανδημία παρουσιάζει περαιτέρω βήματα υποχώρησης θα φέρνει τους συλλόγους, όλο και πιο κοντά στην πλήρη κανονικότητα.

Παρακάτω το ΦΕΚ (Τεύχος δεύτερο) της 12ης Σεπτεμβρίου με ισχύ έως της 20η του τρέχοντος μήνα, που ορίζει σχετικά όλα τα δεδομένα https://eody.gov.gr/…/2021/09/%CE%A6%CE%95%CE%9A_4206.pdf

ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Η ΟΛΣΑ υπενθυμίζει επίσης ότι στις 31 Οκτωβρίου 2021 λήγει η τελευταία παράταση θητείας που δόθηκε σε όλα τα όργανα διοίκησης σωματείων, συλλόγων γονέων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αθλητικών ενώσεων και σε όσους από τους παραπάνω φορείς έχει παρέλθει το διάστημα της περιόδου, που σύμφωνα με το Καταστατικό τους, νομιμοποιούνται να ασκούν τη διοίκηση (συνήθως η διετία), οφείλουν να προκηρύξουν εκλογές, καλώντας έγκαιρα και σύμφωνα με τα συγκεκριμένα άρθρα που ορίζουν το χρόνο πρόσκλησης των μελών τους.

To top