Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανατροπή με την αίτηση στο gov.gr για ψυγεία

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανατροπή με την αίτηση στο gov.gr για ψυγεία

Νέα ανακοίνωση από το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα και αφορά τα ψυγεία. Όπως τονίζεται ακόμη και ψυγεία που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1993 μπορεί να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος ακόμη και αν δεν φέρουν ενεργειακή ετικέτα.

Οι αιτήσεις που υποβάλλονται με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζονται και το ενδιαφέρον του κόσμου να αλλάξει τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές του, είναι  μεγάλο.

Σήμερα άνοιξαν άλλα δύο ΑΦΜ για αίτηση ΕΔΩ. Έτσι από σήμερα κάνουν αίτηση τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8 και αναμένονται αύριο, Σάββατο, άλλα δύο το 9 και το 0.

Έκτακτη ανακοίνωση για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών
Υπενθυμίζεται πως οι συσκευές τις οποίες μπορείτε να ανακυκλώσετε είναι οι εξής τρεις

Ψυγεία
Κλιματιστικά
Καταψύκτες
Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε δίνονται αναλυτικά οι οδηγίες για τις συσκευές που αλλάζουν, ωστόσο σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα μία έκτακτη ανακοίνωση αναφορικά με τα ψυγεία.

«Επισημαίνεται ότι ψυγεία που έχουν κατασκευαστεί προ του 1993 δύναται να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος, ακόμα και αν δε φέρουν ενεργειακή ετικέτα.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ψυγείων συμμορφώνεται με την ενεργειακή οδηγία 92/75/22.09.92 που αναφέρεται στον Οδηγό του Προγράμματος και συγκεκριμένα, με το σημείο 5 του άρθρου 1 της οδηγίας αυτής».

Η αίτηση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών
Το πληροφοριακό σύστημα που το υποστηρίζει, σχεδιάστηκε προκειμένου όλα τα απαιτούμενα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα. Το μόνο που θα χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος είναι

οι κωδικοί του TAXISNet,
ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας
και το κινητό του τηλέφωνο.
Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα). Θα είναι υποχρεωμένος, επίσης, να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Οι συσκευές που αλλάζουν
Η συνολική έκπτωση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα φτάνει έως και τα 710 ευρώ και οι συσκευές που θα μπορούν να αλλαχτούν είναι οι εξής 3:

Ψυγεία
Κλιματιστικά
Καταψύκτες
Θα μπορείτε να αντικαταστήσετε συσκευές ίδιου τύπου. Π.χ. αν θέλετε να αγοράσετε νέο ψυγείο, θα πρέπει να δώσετε το παλιό σας ψυγείο όχι ένα κλιματιστικό.

Οι συσκευές θα υπόκεινται σε έλεγχο καθώς ΜΟΝΟ αν λειτουργούν θα μπορούν να αντικατασταθούν. Ο έλεγχος θα γίνεται από ειδικό που θα στέλνει το κατάστημα από το οποίο θα τις αγοράζετε και θα είναι εγκατεστημένες στο σπίτι, από το οποίο θα αποσυρθούν.
Θα μπορείτε να αντικαταστήσετε ως τρεις συσκευές. Μία από κάθε κατηγορία, ωστόσο, εξαίρεση αποτελούν τα κλιματιστικά. Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα να αλλάξετε έως δύο κλιματιστικά.

Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό, καθώς όλα τα στοιχεία θα αντλούνται αυτόματα και θα διασταυρώνονται.

To top