Αλκιβιάδης Στεφανής: «Ο Ερντογάν πάει γυρεύοντας -Μπορεί να προκαλέσει υβριδικό επεισόδιο, μέχρι και αποκλεισμό νησιού»

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Ο Ερντογάν πάει γυρεύοντας -Μπορεί να προκαλέσει υβριδικό επεισόδιο, μέχρι και αποκλεισμό νησιού»

«Ο Ερντογάν πάει… γυρεύοντας για επεισόδιο», εκτίμησε ο πρώην υφυπουργός Άμυνας και στρατηγός εν αποστρατεία, Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Ο Ερντογάν βλέποντας τις δημοσκοπήσεις και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας εναντίον του, εκτιμά ότι αν δημιουργήσει μια τέτοια κατάσταση (σ.σ ένα επεισόδιο), θα πάρει με το μέρος του τους ψηφοφόρους των ακραίων κομμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι επιχειρησιακά δεν συμφέρει τον Τούρκο πρόεδρο να πάει γυρεύοντας για ένα επεισόδιο, γιατί δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί.

«Κι αυτή τη στιγμή το επιχειρησιακό του αποτύπωμα στο έδαφος, δεν τον ευνοεί για αυτό που πάει να κάνει», υπογράμμισε ενώ ερωτηθείς για το πώς θα μπορούσε να προκαλέσει ένα επεισόδιο, ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι αν και κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, «μπορεί να ξεκινήσει από μια υβριδική κατάσταση που μπορεί να είναι εκ νέου εργαλειοποίηση των μεταναστών και πίεση για προώθηση των μεταναστών τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά, κάποια ενέργεια του να αποκλείσει κάποιο νησί ακατοίκητο, να βγάλει το πλοίο του έξω και να αρχίσει πάλι τις Navtex και τις έρευνες ή παραβιάσεις που τώρα κάνει μεμονωμένα, ή και όλα αυτά μαζί».

To top