Θερμή υποδοχή για το πλοίο «Blue Star Chios» στο νέο λιμάνι του Σιγρίου

Θερμή υποδοχή για το πλοίο «Blue Star Chios» στο νέο λιμάνι του Σιγρίου

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Λέσβου και Δήμαρχος Μυτιλήνης Ευστράτιος Κύτελης, ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και τα Μέλη του Δ.Σ., Δημοσθένης Χατζηγιάννης, Γεώργιος Καραθανάσης και Ιορδάνης Ιορδάνου, στο πλοίο ” BLUE STAR CHIOS ”, ως το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε στο Νέο Λιμάνι του Σιγρίου.

Παρόντες στην υποδοχή της άφιξης του πλοίου ήταν επίσης, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Λέσβου και Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λέσβου κ. Γιάννης Μπουρνούς και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος.

Αμέσως μετά την πρόσδεση του πλοίου, κατέβηκαν από το Πλοίο, οι δύο Πλοίαρχοι, συνοδευόμενοι και από τους άλλους Αξιωματικούς του Πλοίου, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Λ. και όλους τους ανωτέρω παρισταμένους, για την θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν και ο κ. Κύτελης ως Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Λ., παρέδωσε στον ένα εκ των δύο Πλοιάρχων αναμνηστική πλακέτα, για τον κατάπλου του, ως το πρώτο πλοίο που δένει στο Νέο λιμάνι του Σιγρίου, ενώ ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και το Μέλος του Δ.Σ. κ. Δημοσθένης Χατζηγιάννης έδωσαν στον κάθε Πλοίαρχο, από ένα βιβλίο της Λέσβου με διάφορα Λιμάνια και Τοπία  του Νησιού μας.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Λ., αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε το Δ.Σ. από την αρχή της θητείας του, για να μπορέσει να τελειώσει αυτό το πολύ μεγάλο και σπουδαίο Λιμενικό έργο, το οποίο είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν, αλλά για διαφόρους λόγους δεν είχε κατορθώσει να τελειώσει.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι βλέποντας την μεγάλη ταλαιπωρία και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι Πλοίαρχοι, την περυσινή θερινή περίοδο κατά τον απόπλου του πλοίου από το Σίγρι, το Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Λ., με αίσθημα ευθύνης και βλέποντας ότι έχουν προχωρήσει κατά πολύ οι εργασίες κατασκευής του Νέου Λιμένα Σιγρίου, ανέλαβε την πρωτοβουλία και με την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υπουργείου, αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας, προχώρησε στην χρήση του Νέου Λιμένα Σιγρίου.

Στην τελική επίτευξη αυτού του μεγάλου έργου, καθώς και στην υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης εργασιών περαίωσης του έργου,” ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΣΙΓΡΙΟΥ Ν. ΛΕΣΒΟΥ”, για την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στο Σίγρι, συνέβαλε τα μέγιστα, ο Βουλευτής της Ν.Δ. του Νομού μας κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στην συνέχεια, μίλησαν όλοι οι ανωτέρω για την σπουδαιότητα του έργου αυτού, αλλά και την μεγάλη εξυπηρέτηση που θα μπορεί πλέον να προσφέρει εκτός από τα επιβατικά, αλλά και στα εμπορικά πλοία που διέρχονται έξω από το Σίγρι, διότι το Σίγρι θα καταστεί πλέον ένα λιμάνι κόμβος, για την Ελληνική αλλά και Διεθνή Ναυτιλία.

Τελειώνοντας, οι δύο Πλοίαρχοι, αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν κατά τον απόπλου στο άλλο λιμάνι που έκαναν χρήση, με αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση και απόκλιση από τα προγραμματισθέντα δρομολόγια του πλοίου και για τον λόγο αυτό ευχαρίστησαν Προσωπικά αλλά και εκ μέρους της Εταιρείας, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Λ., για την πρωτοβουλία τους αυτή, καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλαν στην κατασκευή αυτού του μεγάλου λιμενικού έργου, το οποίο εκτός των άλλων, θα δώσει πνοή και στο υπόλοιπο μέρος του Νησιού.

To top