Γραμματόσημο αφιερωμένο στο Απολιθωμένο δάσος κυκλοφόρησε από τα ΕΛ.ΤΑ

Γραμματόσημο αφιερωμένο στο Απολιθωμένο δάσος κυκλοφόρησε από τα ΕΛ.ΤΑ

Ένα από τα πέντε γραμματόσημα της 5ης Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων με τίτλο «Γεωπάρκα της Ελλάδας» που εκδόθηκε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) είναι αφιερωμένο στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Η 5η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων εκδόθηκε στις 5 Ιουνίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η νέα αυτή σειρά γραμματοσήμων παρουσιάζει τα πέντε Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO της Ελλάδας που εντάχθηκαν μέχρι το 2021: της Λέσβου, του Ψηλορείτη, του Χελμού-Βουραϊκού, του Βίκου-Αώου και της Σητείας.
Το γραμματόσημο για το Γεωπάρκο της Λέσβου απεικονίζει εντυπωσιακούς ιστάμενους απολιθωμένους κορμούς δέντρων που συναντώνται στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Το Μουσείο φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ευχαριστεί θερμά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) για την έκδοση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων που προβάλλει τη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκα UNESCO, καθώς και τη Φιλοτελική Εταιρεία Λέσβου, η οποία ήδη από τη δεκαετία του 1970 καταβάλλει προσπάθειες για την έκδοση γραμματοσήμου για το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, το οποίο έγινε σήμερα γεγονός.

Ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Νίκος Ζούρος μίλησε στον Αίολο για την ξεχωριστή αυτή τιμή, για το Γεωπάρκο της Λέσβου.

To top