Περιοδεία Τσίπρα στην αγορά της Μυτιλήνης

Περιοδεία Τσίπρα στην αγορά της Μυτιλήνης

Κοντά στους πολίτες και τους επαγγελματίες της Μυτιλήνης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ο οποίος περιόδευσε στην αγορά της πόλης και συζήτησε για τα ζητήματα που απασχολούν με έμφαση στο ενεργειακό αλλά και τις συνέπειες της πανδημίας στις επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας είχε την ευκαιρία να κάνει ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Γιάννη Μουτζούρη και τον πρόεδρο του Συλλόγου “Ασπίδα” Νίκο Γιαννάκα και να ενημερωθεί για την κατάσταση στα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις εστίασης, αντίστοιχα.


Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην αγορά, τόνισε τα εξής :

«…Σήμερα στη Μυτιλήνη μίλησα με ανθρώπους της αγοράς και διαπίστωσα και εδώ, όπως και παντού, την ίδια απόγνωση και την ίδια θλίψη σε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν.
Είναι λοιπόν απαραίτητο να υπάρξουν μέτρα γιατί θα οδηγηθούμε σε συνθήκες κοινωνικής έντασης, κοινωνικής κρίσης και κοινωνικής έκρηξης. Δεν μπορεί όταν η βενζίνη έχει σκαρφαλώσει στα 2,5 ευρώ, όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 11% και όταν το εισόδημα συρρικνώνεται, όταν η σύνταξη δεν επαρκεί για να βγει η τρίτη εβδομάδα του μήνα, να θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί για πολύ χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις.
Είναι αναγκαίο έστω και τώρα να δούμε την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Η κυβέρνηση λέει ότι το ποσό αυτό είναι γύρω στο 1,4 δισ. για ολόκληρο το χρόνο, αλλά έχουν περάσει ήδη έξι μήνες. Έστω τώρα, μέχρι τέλος του χρόνου με 700 εκατ. δεν θα βγει έξω ο Προϋπολογισμός. Πρέπει να πάρει ανάσα ο μέσος πολίτης που επιβαρύνεται δυσβάσταχτα, να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία.
Να μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής και κατανάλωσης. Δεν θα μας βγάλει έξω από τον προϋπολογισμό περισσότερο από όσο μας βγάζουν οι σπατάλες, οι απευθείας αναθέσεις, οι κλειστοί διαγωνισμοί, οι αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων δίχως σχέδιο που ανακοινώνονται και χωρίς να είναι ενήμερο το ΚΥΣΕΑ.
Πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία. Πρέπει να στηρίξουμε την μικρή και μεσαία επιχείρηση, το κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, για να μπορέσει η κοινωνία να σταθεί στα πόδια της».

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με Ποτοποιούς του νησιού στην ποτοποιϊα ΕΒΑ. Το βράδυ στις 7.30 ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στην πλατεία Σαπφούς.

To top