Ο Μάρτιος έφερε τόνωση ζήτησης και τιμών στο ελαιόλαδο

Ο Μάρτιος έφερε τόνωση ζήτησης και τιμών στο ελαιόλαδο

Η μεγάλη ζήτηση τόσο για το ηλιέλαιο, όσο και για άλλα είδη ελαίων, επηρέασε και το ελαιόλαδο της Λέσβου, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι τιμές του παραγωγού.

Έντονη είναι η κινητικότητα στην αγορά της Λέσβου το Μάρτιο σύμφωνα με τον Γιώργο Κατζανό, ιδιοκτήτη ελαιοτριβείου με έδρα στο Κάτω Τρίτος ο οποίος μίλησε στο Περιοδικό «Γεωργία Κτηνοτροφία», καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για βιομηχανικά έλαια, τα οποία πλέον πιάνουν τιμές έως και 3,10 ευρώ το κιλό, προφανώς γιατί η αγορά θέλει να καλύψει το κενό που παρουσιάζεται με το ηλιέλαιο. Το ηλιέλαιο έχει πάρει πάνω 100% μέσα διάστημα λιγότερο του ενός μηνός. Οπότε αυτό περνάει και στα υπόλοιπα έλαια.

Τα έξτρα παρθένα στη Λέσβο έπιαναν μέχρι τις 15-20 Μαρτίου και τα 3,35 με 3,40 ευρώ το κιλό, κάτι που είναι πολύ θετικό για τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι επιτέλους αύξησαν τα έσοδα τους. Το γεγονός ότι είχαν έσοδα φέτος, τους οδήγησε ακόμα και σε καλύτερη καλλιέργεια για τη νέα χρονιά, από την άποψη ότι είχαν καλύτερη ευχέρεια να φροντίσουν τα κτήματά τους.

To top