Γιάννης Μπουρνούς: «Το σημερινό άνοιγμα των σχολείων μάς βρίσκει ανήσυχους»

Γιάννης Μπουρνούς: «Το σημερινό άνοιγμα των σχολείων μάς βρίσκει ανήσυχους»

Ευχές αλλά και ανησυχία εκφράζει ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως σημειώνει ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,
«Το σημερινό άνοιγμα των σχολείων μάς βρίσκει ανήσυχους, καθώς η κυβέρνηση δεν φρόντισε ούτε μικρότερο αριθμό μαθητών να έχουμε ανά τάξη, ούτε περισσότερους εκπαιδευτικούς να προσλάβει, ούτε περισσότερες αίθουσες να διασφαλίσει. Ίσα ίσα, εξήγγειλε ότι για να κλείσει μια τάξη, θα πρέπει να νοσήσουν ταυτόχρονα τουλάχιστον 15 παιδιά!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται λοιπόν χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή στα σχολεία τους, την ώρα που η πανδημία επιμένει και οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού χτυπούν σε μεγαλύτερο βαθμό τις νεότερες ηλικίες. Τι θα συμβεί αν λόγω της απραξίας και της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησης, τα σχολεία γίνουν εστίες υπερμετάδοσης και τα παιδιά φέρουν τον ιό στα σπίτια τους; Ρητορικό το ερώτημα, αφού αυτή η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της, αλλά μόνο να κουνάει αυταρχικά το δάκτυλο στους πολίτες».

Παρόλες τις δυσκολίες και την ανησυχία, όμως, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «η σημερινή μέρα είναι και μέρα αισιοδοξίας και χαράς. Οι μαθητικές παρέες ξαναβρίσκονται στις σχολικές αυλές, όπως ξανασμίγουν και οι εκπαιδευτικοί μας με τους συναδέλφους τους. Κι όλοι μαζί, έστω και κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες, μπαίνουν στη μάχη της μόρφωσης.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους μια καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και όμορφες στιγμές! Να προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας! Θα τα καταφέρουμε!».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει επίσης, πως η κατάσταση είναι χειρότερη και πιο επικίνδυνη για τους μαθητές και την ίδια την πορεία της πανδημίας.

«Εδώ και ενάμισι χρόνο πάλι δεν έγιναν οι απαιτούμενες προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Αντί για περισσότερες τάξεις, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ώστε να μην στοιβάζονται 27 μαθητές σε κάθε αίθουσα, η κα Κεραμέως ανοίγει και πάλι τα σχολεία όπως τα έκλεισε. Αντί για δωρεάν μοριακά τεστ σε μαθητές και καθηγητές δυο φορές την εβδομάδα, πετούν το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη με τα μειωμένης αξιοπιστίας self test.

Και το πιο επικίνδυνο απ’ όλα: με απόφαση της κας Κεραμέως ένα σχολικό τμήμα θα κλείνει λόγω κορονοϊού μόνο εάν αρρωσταίνει το 50+1 των μαθητών, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεκαπέντε παιδιά έχουν νοσήσει, τότε η διασπορά του ιού μπορεί να αφορά πάνω από 150 άτομα συνολικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως ζει στο γυάλινο πύργο του. Αδιαφορεί για τους μεγάλους κινδύνους που θα εκτίθενται από μεθαύριο καθημερινά χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους σε όλη την Ελλάδα.

Το σύνολο της κοινωνίας για άλλη μια φορά θα πληρώσει τις εγκληματικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη».

To top