Ξεχώρισε ο Χαράλαμπος Μπουτάκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Μαραθώνα

Ξεχώρισε ο Χαράλαμπος Μπουτάκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Μαραθώνα

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Νέο Πετρίτσι Σερρών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας Μαραθώνα(Marathon XCM 2021).Οι κατηγορίες που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση ήταν οι ελίτ και οι μάστορες ανδρών.Στον αγώνα συμμετείχε ο Λέσβιος αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Χαράλαμπος Μπουτάκης.Ο αθλητής, άρτια προετοιμασμένος, με σκληρή προπόνηση στα Λεσβιακά χώματα, ρίχτηκε στη μάχη με τους καλύτερους αθλητές της Ελλάδας στο αγώνισμα και  πέτυχε την 8η θέση στην κατηγορία Masters B και τη 13η θέση της γενικής κατάταξης του Master. Ήταν ένας αγώνα από τους δυσκολότερους  της αγωνιστικής του καριέρας, αφού στα τελευταία χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό είχε πολλές κράμπες, που όμως δε στάθηκαν εμπόδιο στην κατάκτηση των υψηλών θέσεων.

Τόσο η εκκίνηση όσο και ο τερματισμός έγιναν στην πλατεία του χωριού, με τη διαδρομή να έχει συνολικό μήκος 63,7 χιλιομέτρων και 1875 υψομετρικά.

Πρωταθλητής Ελλάδας MARATHON MTB 2021 στην κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ αναδείχθηκε ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης της ΑΕΚ, 2ος ο Θεόδωρος Πετρίδης του ΠΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ και 3ος ο Γεώργιος Δάντος. Στους Μάστερς επικράτησε ο Σπυρίδων Νικολούζος της Η ΠΡΟΟΔΟΣ Α.Σ.Ν.ΒΟΥΤΣΑ, με 2ο τον Σπυρίδων Λακιωτάκη του ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ, 3ο τον Κωνσταντίνο Καβαλιεράτο πάλι του ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ και 13ο τον Μπάμπη Μαντό.

To top