Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης: Aιτήσεις για νέους μαθητές έως 31 Μαΐου

Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης: Aιτήσεις για νέους μαθητές έως 31 Μαΐου

Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης-Ένα Σχολείο γεμάτο Δράσεις- Γίνε κι εσύ μέλος της πιο Επιτυχημένης Ομάδας.

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης δέχεται αιτήσεις για νέους μαθητές έως τις 31/5/22, στις 14:00.

Το μοναδικό Σχολείο στη Λέσβο, πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2021-2022)!

Το μοναδικό Σχολείο στη Λέσβο, και το ένα από τα δέκα πανελλαδικά, που ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αεροδιαστημικής CanSat!

Το μοναδικό Σχολείο στο Βόρειο Αιγαίο που λαμβάνει μέρος στην Πρωτοβουλία – In action for a better world στον Στόχο Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί, με στόχο την ευαισθητοποίηση και προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζεται με τους Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών!

Το Σχολείο με σχεδόν 100% επιτυχία των μαθητών του στις Πανελλαδικές εξετάσεις σε Σχολές όλων των Κλάδων και Επιστημών!

Το Σχολείο με συνεχείς παρουσίες και συμμετοχές σε διαγωνισμούς, διακρατικές συνεργασίες, προγράμματα Erasmus!

Έχει εξασφαλίσει 7ετή διαπίστευση του προγράμματος Erasmus+ (έως 2027), για συμμετοχές σε διακρατικές συνεργασίες και ταξίδια, για επιμόρφωση, εκπαίδευση και κατάρτιση καθηγητών και μαθητών σε διάφορες θεματικές ενότητες!

Μόνο για το 2021-2022, έχει συμμετάσχει στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αεροδιαστημικής CanSat, στον διαγωνισμό Bravo Schools για τη Βιωσιμότητα στην Ελλάδα, στο διαγωνισμό “Με τις μπάντες” της ΕΡΤ!

Έχει συνεργασία με τοπικούς φορείς, ομάδες και οργανώσεις, όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Open Lesvos, με στόχο την ανάδειξη στοιχείων Πολιτισμού και Επιστημών σε όλα τα επίπεδα!

Με πολλαπλές συναυλίες, ανά έτος, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό από τα Μουσικά του Σύνολα, με θεατρικές παραστάσεις από τις ομάδες Θεάτρου, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης είναι ένα Δημόσιο Σχολείο στο οποίο διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, όπως σε ένα Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο, και επιπλέον μαθήματα Μουσικής Παιδείας (Θεωρητικά μαθήματα Ευρωπαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής, υποχρεωτικά όργανα καθώς και ατομικά όργανα που αποτελούν επιλογή του κάθε μαθητή). Οι μαθητές συμμετέχουν σε μουσικά φωνητικά και οργανικά Σύνολα Ευρωπαϊκής, Παραδοσιακής, Σύγχρονης, Jazz Μουσικής, Ευρωπαϊκής και Παραδοσιακής Χορωδίας, τα οποία συνθέτουν μαθητές όλων των τάξεων του Μουσικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου, προάγοντας το πνεύμα συνεργασίας και κοινωνικοποίησης των μαθητών και δημιουργώντας δυνατούς δεσμούς ανάμεσα στους μαθητές. Στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης διδάσκονται επίσης και μαθήματα αισθητικής παιδείας, όπως το Θέατρο.

Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης! Ένα Δημόσιο Σχολείο που καλλιεργούνται οι υψηλές αξίες των επιστημών και των τεχνών, η αισθητική των μαθητών, το ήθος, η αυξημένη εξωστρέφεια, η αυτογνωσία, η υπομονή, η πειθαρχία, η επιμονή μέσω και των συνεχών Δράσεων και Συνεργασιών!

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα και στο site του Σχολείου καθώς και στο site του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων: msmparents.gr

Γίνε κι εσύ μέλος της πιο Επιτυχημένης Ομάδας!

Αιτήσεις για νέους μαθητές, έως 31/5/22, στις 14:00

To top