Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Συμβαίνει και εδώ” από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και την Α21

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Συμβαίνει και εδώ” από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και την Α21

 Η διεθνής οργάνωση Α21 σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Μυτιλήνης,  διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την εμπορία ανθρώπων με θέμα: “Συμβαίνει και εδώ”, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  25 Μαΐου 2022 στις 6.30 μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης (δ/νση Τυρταίου 4).

Η εκδήλωση απευθύνεται ευρύτερα στους πολίτες της Μυτιλήνης, καθώς και σε επαγγελματίες κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών, στα σώματα ασφαλείας και τις αρχές, σε φοιτητές/τριες, σε νέους/ες και στοχεύει στην ενημέρωση για το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων σε μια προσπάθεια, αφύπνισης, ευαισθητοποίησης και συνεργασίας όλων για την αποτελεσματικότερη καταπολέμησή της.

Η Εμπορία Ανθρώπων (Human Trafficking) είναι το παράνομο εμπόριο ανθρώπων κυρίως για τους σκοπούς της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Είναι ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται, αγοράζονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές, σωματική και ψυχολογική βία.

Η Ελλάδα αποτελεί χώρα διέλευσης και προορισμού των θυμάτων. Εκτιμάται πως χιλιάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών, είναι παγιδευμένες στη βιομηχανία του σεξ στη χώρα μας.
Η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων είναι ένα θέμα που απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων. Η ενημέρωση των πολιτών για το φαινόμενο, με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπισή του, έχει πολύ μεγάλη αξία και ισχύ.

Είσοδος Ελεύθερη
To top