Συνεχίζονται οι Εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Συνεχίζονται οι Εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Συνεχίζονται με πολλή μεγάλη συμμετοχή σχολείων, τόσο από τη Λέσβο όσο και από άλλα μέρη της Ελλάδας, οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου και την εκπαίδευση στα μέτρα προστασίας και προετοιμασίας για την περίπτωση ενός σεισμού.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Μαΐου επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και πήραν μέρος στην εκπαιδευτική δράση «Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη μας – Ελάτε να γνωρίσουμε του Σεισμούς» μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία:
• Μουσικό Σχολείο Χίου
• 3ο Γυμνάσιο Χίου
• Λύκειο Πολιχνίτου
• Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
• Γυμνάσιο Πέτρας
• Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «ΚΟΡΥΦΗ»
• 11ο Δημοτικό σχολείο Χίου
• 1ο Δημοτικό σχολείο Χίου
Μέσα από την δράση «Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη μας – Ελάτε να γνωρίσουμε του Σεισμούς» μαθητές και εκπαιδευτικοί γνώρισαν για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού και το σεισμικό κίνδυνο στη χώρα μας, όπως ακόμα και τους τρόπους προστασίας και προετοιμασίας.
Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και γνώρισαν τον τρόπο δημιουργίας των σεισμών και τους μεγάλους σεισμούς στην Ελλάδα, τη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο. Έμαθαν επίσης, στοιχεία για το παλαιοπεριβάλλον της περιοχής του Αιγαίου και πως μπορούμε να αντλήσουμε στοιχεία μέσα από τα απολιθώματα που βρίσκουμε. Ακόμα, γνώρισαν τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί ο πλανήτης μας με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών μακετών του Μουσείου.
Έπειτα, μαθητές και εκπαιδευτικοί έζησαν τη βιωματική εμπειρία καταστροφικών σεισμών στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου, η οποία προσομοιώνει καταστροφικούς σεισμούς που έχουν συμβεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από την συγκεκριμένη δράση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την εμπειρία του σεισμικού φαινομένου και να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας.
Για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων συμμετείχαν τα στελέχη του Μουσείου Α. Λαμπρακόπουλος, Μ. Αντωνάκης, Σ. Ζγουρνιός και Ν. Γραμμενόπουλος.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου και για δηλώσεις συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr.
Επίσης μπορούν να επισκεφτούν τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook.

To top