Θερινό σινεμά στο Μουσείο Ελαιουργίας

Θερινό σινεμά στο Μουσείο Ελαιουργίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά…»,κάθε Τετάρτη από τις 7 έως τις 28 Ιουλίου, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων που μάς «ταξιδεύουν»,μέσα από τιςσυναρπαστικέςμυθοπλαστικέςιστορίες τους,σε διαφορετικές εποχές του 20ού αιώνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

Τετάρτη 7 Ιουλίου, 21:00

Νοτιάς

Δραματική Κομεντί

Διάρκεια: 99΄ | Ελλάδα, 2016

Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης

Με τους: Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννη Νιάρρο, Θέμη Πάνου,

Ταξιάρχη Χάνο, Μελισσάνθη Μάχουτ, Ζωζώ Σαπουντζάκη

Ο νεαρός Σταύρος συνηθίζει να λέει ιστορίες με έναν δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Στο ταξίδι του από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, στην Ελλάδα του ’60 και του ’70, ο Σταύρος θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Τετάρτη 14 Ιουλίου, 21:00

Μικρά Αγγλία

Ρομαντικό δράμα

Διάρκεια: 160΄ | Ελλάδα, 2013

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Με τους: Ανδρέα Κωνσταντίνου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη,

Αννέζα Παπαδοπούλου, Μάξιμο Μουμούρη, Χρήστο Καλαβρούζο

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, η ταινία περιγράφει τη ζωή της οικογένειας Σαλταφέρου, στην Άνδρο του 1930. Η Μίνα Σαλταφέρου, σύζυγος ναυτικού, παντρεύει τη μεγάλη κόρη της, Όρσα, με τον νεαρό καπετάνιο και πλοιοκτήτη Νίκο Βατοκούζη και όχι με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ με τον οποίο είναι κρυφά ερωτευμένη. Λίγα χρόνια αργότερα, η δυναμική αδερφή της Όρσας, η Μόσχα, θα παντρευτεί τον πλέον περιζήτητο καπετάνιο, Σπύρο Μαλταμπέ. Η καθημερινότητα των δύο ζευγαριών αναστατώνεται επικίνδυνα καθώς μοιράζονται το ίδιο σπίτι…

Η ταινία ήταν υποψήφια για δεκατρία βραβείατης Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και απέσπασε έξι: Καλύτερης Ταινίας, Φωτογραφίας, Ήχου, Σκηνογραφίας, Ενδυματολογίας και Μακιγιάζ.

Τετάρτη 21 Ιουλίου, 21:00

Η Ρόζα της Σμύρνης

Ρομαντικό δράμα

Διάρκεια: 95΄ | Ελλάδα, 2016

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας

Με τους: Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη,

Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρο Λαγούτη, Κώστα Καζανά

Η ηλικιωμένη Σμυρνιά Ρόζα ζει για χρόνια με ένα μυστικό που δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Ο Δημήτρης αναζητώντας υλικό για τη ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης πριν τη μικρασιατική καταστροφή οδηγείται στα χνάρια της. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν αλλά και για να γεννηθεί μια καινούργια. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίοτου Γιάννη Γιανέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα».

Τετάρτη 28 Ιουλίου, 21:00

Ουζερί Τσιτσάνης

Δραματική

Διάρκεια: 116΄ | Ελλάδα, 2015

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

Με τους: Ανδρέα Κωνσταντίνου, Χάρη Φραγκούλη, Γιάννη Στάνκογλου,

Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Λάκη Κομνηνό

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, η ταινία διαδραματίζεται στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942. Ο Γιώργος, ο οποίος δουλεύει μαζί με τον γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί, ερωτεύεται την Εβραία Εστρέα. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μια Εβραία είναι απαγορευμένος και οι δυο νέοι βρίσκουν καταφύγιο στο ουζερί του μεγάλου συνθέτη.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο,στο τηλέφωνο 22530 32300  (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Αγία Παρασκευή 811 02, Λέσβος

Τ: 22530 32300 | www.piop.gr

To top