Απονομές βραβείων στους 10ους Παλλεσβιακούς Μαθητικούς Αγώνες Μουσικής

Απονομές βραβείων στους 10ους Παλλεσβιακούς Μαθητικούς Αγώνες Μουσικής

Μια πραγματική γιορτή της μουσικής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με την ευκαιρία της λήξης των Παλλεσβιακών Μαθητικών Αγώνων Μουσικής που οργανώνει το Μουσικό Σχολείο στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Η διοργάνωση επέστρεψε μετά από δυο χρόνια και ο κόσμος τίμησε τη διοργάνωση γεμίζοντας ασφυκτικά το δημοτικό θέατρο στην απονομή βραβείων και διακρίσεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση του Δήμου να αξιοποιήσει το χώρο του πρώην ΚΥΤ Μόριας για την δημιουργία του νέου Μουσικού σχολείου.

Η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής:

Οι Παλλεσβιακοί Αγώνες Μουσικής διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη, 11 Μαϊου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Τα βραβεία και τα αναμνηστικά διπλώματα των μαθητών δόθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε μια λαμπρή εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν τα βραβευθέντα Μουσικά Σύνολα των Δημοτικών Σχολείων, η Σύγχρονη Ορχήστρα και η Παραδοσιακή Ορχήστρα Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Τα αποτελέσματα των Μουσικών Αγώνων έχουν ως εξής:

Πιάνο
Ειδικές Διακρίσεις: Βαλαβάνης Μιχαήλ (5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), Λόι Πάολο (4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), Λουλαδέλλη Ευαγγελία(Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών),Μαστρογιαννοπούλου Αγγελική(Δημοτικό Σχολείο Βαρειάς).
Βραβεία: Ιωσηφέλλη Ναταλία (Δημοτικό Σχολείο Μήθυμνας),Παπουτσής Ταξιάρχης(Δημοτικό Σχολείο Λουτρών), Πασχαλίδου Παναγιώτα (6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), Τσάγαλος Παναγιώτης (15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης).

Αρμόνιο
Ειδική Διάκριση: Τζάννου Δημήτριος(15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης).

Ακορντεόν
Βραβείο: Ζουμπαδέλλης Στυλιανός (6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης).

Κιθάρα
Ειδικές Διακρίσεις: Κεσανλή Ραφαηλία (Βοστάνειο Πάμφυλα), Χατζηγεωργίου Παρασκευάς (Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρου)
Βραβεία: Γιαμπάνης Θεόδωρος (10ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης),Κατσιάνος Παναγιώτης (Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων), Κοπάνου Ευανθία-Μαρία (Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών),Λύκος Γεώργιος(7ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης).

Κρουστά
Ειδική Διάκριση: Τσάγαλος Παναγιώτης(15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης)
Βραβεία: Τράτας Παναγιώτης(Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής)

Ατομικό τραγούδι
Ειδικές Διακρίσεις: Καμμένου Μαριαλέννα (11ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), Καρλατήρας Θεμιστοκλής (Δημοτικό Σχολείο Παμφύλων),Ορφανέλλη Παρασκευή (6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης).
Βραβεία: Βαγγελάκη Ειρήνη(Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους),Παταράκα Σταυρούλα (11ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), Ψαροπούλου Αναστασία (11ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης),
Γκραι Φουρτ Θάλεια (Δημοτικό Σχολείο Περάματος).

Μπουζούκι
Βραβεία: Ιντζιρτζής Λουκάς (3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης).

Τζουράς
Ειδική Διάκριση: Κατζανής Θεόδωρος (1ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης).

Σαντούρι
Ειδικές Διακρίσεις: Τραχείλου Μαρία (9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης).
Βραβείο: Κουδουνέλλη Άννα (Δημοτικό Σχολείο Αγιάσου).

Φλάουτο
Βραβείο: Ιωσηφέλλη Ναταλία (Δημοτικό Σχολείο Μήθυμνας).

Τρομπέτα
Βραβείο: Δημηρούδης Σταύρος (6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης)

Σαξόφωνο
Βραβεία: Παπουτσής Χρυσοβαλλάντης (Δημοτικό Σχολείο Λουτρών).

Βιολί
Βραβεία: Καρμίρη Μαρία (7ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης)

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»
Ειδική Διάκριση: 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με Υπεύθυνο Καθηγητή: Μιχάλης Δεμερτζής (Τραγούδι: Το μηδέν)
Βραβεία:
• 7ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Βαϊβάη Έλενα
• 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Βαμβουκλή Μαρίζα

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ,ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ & ΡΕΜΠΕΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»
Ειδικές Διακρίσεις: Δημοτικό Σχολείο Αγιάσου με Υπεύθυνο Καθηγητή: Κώστα Ζαφειρίου
Βραβείο: 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Βαμβουκλή Μαρίζα

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ «ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»
• Ειδική Διάκριση: 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Βαρειάς με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κεραμέκη Νίκη.
Βραβεία:
• Δημοτικό Σχολείο Μήθυμνας σε συνεργασία με το 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με υπεύθυνη
καθηγήτρια την Κεραμέκη Νίκη.
• Δημοτικό Σχολείο Λουτρών με υπεύθυνη καθηγήτρια την Πρασίνου Ουρανία.

«Επιθυμούμε με αυτή την προσπάθεια να εμπνεύσουμε και να αναδείξουμε ενεργούς πολίτες που προβληματίζονται, αναζητούν λύσεις, αγαπούν τη ζωή, το περιβάλλον, την τέχνη, τη μάθηση, τη δημιουργική ψυχαγωγία. Πιστεύουμε πως η τέχνη και ο Πολιτισμός μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν έναν ουσιαστικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία, με δεδομένη τη μαθησιακή και παιδαγωγική σημασία τους, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης των παιδιών μας μέσα από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τον σκοπό αυτόν υπηρετεί η διεξαγωγή των Παλλεσβιακών Αγώνων Μουσικής μέσα από τους οποίους εκατοντάδες μαθητές μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα και να αναδείξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους στη Μουσική. Οι αγώνες αυτοί προωθούν την αισθητική αγωγή των μαθητών, τη σύνδεση της Παιδείας με τις τέχνες και την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών και του ευ αγωνίζεσθε. Δίνοντας στα παιδιά αυτά την ελευθερία της έκφρασης μέσο της μουσικής και των αγώνων, ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση τους. Οι αγώνες πιστεύουμε, είναι ο χώρος συνάντησης στον οποίο τα παιδιά γνωρίζονται μεταξύ τους. Στην ακριτική μας Λέσβο, πιστεύουμε, ότι αυτοί οι αγώνες βοηθάν στην πολιτιστική θωράκιση των συνόρων του Αιγαίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Μυτιλήνης, την Περιφερειακή Εκπαίδευση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τσακύρη Παναγιώτη, τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Ζαφειρίου Παναγιώτη, τον Πρόεδρο του εξωραϊστικού Συλλόγου «Η επάνω σκάλα» Μάκη Βενέτα.»

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Αλέξανδρος Γεραγωτέλλης
Περσεφόνη Βερβέρη
Βανέσσα Παραδεισιάδη

To top