«Χαιρετίσματα»: Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

«Χαιρετίσματα»: Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
INDUSTRIAL OLIVE OIL MUSEUM, PIOP, 4APR2014

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει εκπαιδευτική δράση για τη μνήμη και τη συλλογικότητα, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Μαΐου (ώρες 10:00-13:00), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Κεντρικοί άξονες της δράσης είναι η ιστορία του παλαιού κοινοτικού ελαιοτριβείου, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο, και το πώς η μνήμη αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Πώς συνδέονται ένα καφενείο με το όνομα Αλάμπρα, η λέσχη Ομόνοια, μια σιδερένια σκεπή, ο ξενιτεμός, ένα τηλεγράφημα ανήμερα Χριστούγεννα του 1910, τα Εκπαιδευτήρια της Αγίας Παρασκευής και μια Μυτιληνιά που στέλνει χαιρετίσματα στους δικούς της; Οι μαθητές θα το ανακαλύψουν, με άξονα το ομώνυμο διήγημα της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου και με την καθοδήγηση της Ειρήνης Πυρπάσου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr

To top