Δωρεά απινιδωτών και εκπαίδευση σε θέματα Πρώτων Βοηθειών από την Ειδική Ομάδα Αλληλεγγύης

Δωρεά απινιδωτών και εκπαίδευση σε θέματα Πρώτων Βοηθειών από την Ειδική Ομάδα Αλληλεγγύης

Δωρεά απινιδωτών και αντίστοιχη εκπαίδευση σε θέματα Πρώτων Βοηθειών σε κατοίκους της Λέσβου από την Ειδική Ομάδα Αλληλεγγύης-Εθελοντική Διασωστική Ομάδα από τις 13 Μαΐου έως τις 16 Μαΐου.

Μέλη της Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης-Εθελοντική Διασωστική Ομάδα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» ο οποίος  προσέφερε 5 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές με τα κουτιά φύλαξης τα οποία διαθέτουν συναγερμό, έχουν προγραμματίσει από τις 13 Μαΐου έως τις 16 Μαΐου να κάνουν εξόρμηση σε 5 περιοχές του Δήμου Δυτικής Λέσβου και συγκεκριμένα στον Μεσότοπο, Άργενο, Σκάλα Σκαμιάς, Μανταμάδο και Πολιχνίτο για να παραδώσουν δωρεάν τους αντίστοιχους απινιδωτές, για τους
οποίους θα εκπαιδεύσουν τους κατοίκους στη χρήση τους αλλά και σε θέματα Πρώτων Βοηθειών.

Η Δράση αυτή γίνεται με την Αιγίδα και συνεργασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου και με βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Μηθύμνης.

Παράλληλα και με την ευκαιρία της παραμονή τους στο νησί, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης διά του Προέδρου Γιάννη Μουτζούρη , σε συνεννόηση μαζί με τα μέλη της Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης-Εθελοντική Διασωστική Ομάδα και δεδομένου ότι εξασφάλισε τρείς αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές,  ζήτησε – και θα το πράξουν – να εκπαιδεύσουν τους κατοίκους της Θερμής, της Μόριας και των Λουτρών  στις οποίες θα προσφερθούν οι απινιδωτές.

Στόχοι των εν λόγω Δράσεων είναι:
– Η ωφελιμότητα , η μείωση της τρωτότητας, η αύξηση της ανθεκτικότητας καθώς και η διευκόλυνση της προσαρμοστικότητας των προαναφερθέντων Τοπικών Κοινωνιών.
– Η ωφελιμότητα της Εθνικής Οικονομίας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Προσδοκόμενα αποτελέσματα των Δράσεων αυτών:
Μετά το πέρας της υλοποίησης της Δράσης αυτής, οι Τοπικές Κοινωνίες θα είναι σε θέση να :
– Διαθέτουν εκπαιδευμένους πολίτες στη χρήση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή και ενήμερους πολίτες σε θέματα Πρώτων Βοηθειών γενικά.
– Οργανωθούν σε συνεργασία με τα Τοπικά Αγροτικά Ιατρεία ώστε να συνεπικουρούν τις προσπάθειες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
– Αντιμετωπίζουν ταχύτατα, πρωτοβάθμια και προνοσκομειακά , κάθε έκτακτο περιστατικό ατυχήματος ή υγείας.
– Προσφέρουν υποστήριξη στους απομακρυσμένους και ανήμπορους κατοίκους των χωριών αυτών.
– Αποτρέπουν, στο μέτρο του δυνατού, την επιδείνωση της κατάστασης του τραυματία ή του ασθενή, εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι σοβαρότεροι λόγοι, αυξάνοντας την πιθανότητα επιβίωσής του ή καλυτέρευσης της υγείας του

To top