Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου: «Διαχωρίζουν τους αγρότες στην επιδότηση καυσίμων»

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου: «Διαχωρίζουν τους  αγρότες  στην επιδότηση καυσίμων»

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλει τη κυβέρνηση για το διαχωρισμό των αγροτών από την επιδότηση στα καύσιμα.

Όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση:  «….με την οδηγία ότι η επιδότηση αφορά μόνο Ι.Χ. και όχι αγροτικά αυτοκίνητα χωρίζει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες, γνωρίζοντας ότι το αγροτικό είναι ίσως και το μόνο αυτοκίνητο της οικογένειας για όλες τις μετακινήσεις της. Το ότι έχει ήδη χορηγηθεί η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης στα πρατήρια καυσίμων, απλά δεν ισχύει.

Μετά τον αποκλεισμό των μισών αγροτών και πλέον σε όλη τη χώρα από την επιστροφή στο φόρο πετρελαίου, αφού αυτό θα δοθεί επιλεκτικά μόνο στους νέους αγρότες, σε συνεταιριστικές ενώσεις και ομάδες παραγωγών, δείχνει το πόσο νοιάζεται και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα.

Σήμερα που οι τιμές όλων των αγροεφοδίων έχουν διπλασιαστεί και συνεχίζουν την ανοδική πορεία εκτοξεύοντας το κόστος παραγωγής, κάνοντας την επιβίωση μας ακόμα δυσκολότερη, πρέπει οι βιοπαλαιστές αγρότες – κτηνοτρόφοι να αναλάβουν δράση. Με τη συσπείρωση στους συλλόγους τους να σηκώσουν ανάστημα και να πάρουν αποφάσεις για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Δεν πρέπει να περιμένουμε να μας κάνουν δώρα ψίχουλα. Πρέπει να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε και που έχουμε ανάγκη για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε».

To top