Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και καλεί όλους τους αγροτικούς συλλόγους και όλους τους αγρότες – κτηνοτρόφους του νησιού να παρευρεθούν την Κυριακή 1η Μάη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Αυτή την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τον εργατών για τα δίκαια αιτήματά τους. Συνεχίζουμε τη συμπόρευση μαζί τους με κοινή δράση και αγώνες, όπως σε όλες τις κινητοποιήσεις που βρισκόμασταν πλάι πλάι κάνοντας πράξη το σύνθημα “εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά”.

Την Πρωτομαγιά οι βιοπαλαιστές αγρότες στέλνουν μήνυμα αντεπίθεσης στην κυβέρνηση, με νέους αγώνες ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές όλων μας. Παλεύουμε ενάντια στο πανάκριβο κόστος παραγωγής για αγρότες και κτηνοτρόφους, το πανάκριβο κόστος ζωής για όλους μας και διεκδικούμε λύσεις στα αιτήματά μας.

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση αγροεφοδίων και ζωοτροφών καθώς και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά και στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις!

 

To top