Άρση μέτρων: Είσοδος στην Ελλάδα χωρίς πιστοποιητικό από 1η Μαΐου

Άρση μέτρων: Είσοδος στην Ελλάδα χωρίς πιστοποιητικό από 1η Μαΐου

Την αναστολή της χρήσης του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση από την Κυριακή 1η Μαΐου.

Έτσι οι τουρίστες οι οποίοι θα έρχονται πλέον στη χώρα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, όπως και οι Έλληνες πολίτες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ δεν θα υποχρεούνται και σε τεστ πριν την έλευσή τους.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, από την 1η Μαίου αναστέλλεται το σύνολο των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη:

  • Από την 1η Μαΐου μέχρι 31 Αυγούστου αίρεται η υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Αυτό σημαίνει ότι εκεί που υπήρχε η διενέργεια test, δεν θα διενεργείται.
  • Από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους, με εξαιρέσεις όμως που θα καθοριστούν σε επόμενες υπουργικές αποφάσεις.
  • Καταργούνται τα υποχρεωτικά self test για την επιστροφή στα σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα.
  • Από 1η Μαΐου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται μόνο ένα rapid test για την εργασία τους.
  • Από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου απελευθερώνεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.
To top