1η Οργανωτική Επιτροπή της Aegean Regatta 2022

1η Οργανωτική Επιτροπή της Aegean Regatta 2022

Το νησί της Σάμου επισκέφθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης για την 1η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα του Αιγαίου “Aegean Regatta 2022”, που έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου υπό τη φιλοξενία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη.

Στη συνάντηση, υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα συμμετείχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης (Ε.Α.Θ.)/Ε.Ι.Ο, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και Αντιπρόεδρος της Ο.Ε., κα Εριφύλλη Βαρδάκη, o Πρόεδρος του διοργανωτή ομίλου για το 2022 Ναυτικού Ομίλου Σάμου (ΝΟΣ) κ. Αλέξανδρος Κιουλάφας, ο Υπεύθυνος Επιτροπής Αγώνα κ. Ιωάννης Κλείδωνας, (Α.Σ.Ι.Α.Θ.) και εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και Επιπρόσθετα και μέσω τηλεδιάσκεψης έδωσαν το παρόν οι Δήμαρχοι των νησιών – σταθμών της φετινής διαδρομής Ικαρίας κ. Νικόλαος Καλαμπόγιας, Φούρνων – Κορσεών κ. Δημήτρης Καρύδης και Αγαθονησίου κ. Ευάγγελος Κοττόρος και από το Δήμο Ανατολικής Σάμου (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Βογιατζής, Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού κα Κάιλα και η Συνεργάτις Δημάρχου κα Κνήτη), η Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κα Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη και εκπρόσωποι των Ομίλων του ναυταθλητισμού του Αιγαίου (Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας (Α.Σ.Ι.Α.Θ.) Ρόδου κ. Σταμάτης Σταύρας, Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας (ΛΟΙΑΘ) κ. Ιωάννης Ζερδελής, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης κ. Κωνσταντίνος Αθηνιώτης, Ναυτικός Όμιλος Χίου (ΝΟΧ) κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης και από την Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου Π.Ε.Κ.Ε.Β. κ. Μάρκος Λαμπρινάκης.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης παρευρέθηκε και εξέφρασε τη στήριξή του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Κατά τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία, η διαδρομή (20 – 27 Αυγούστου με σταθμό εκκίνησης το νησί της Ικαρίας και νησιά – σταθμούς κατά σειρά τους Φούρνους, το Αγαθονήσι και τη Σάμο (Πυθαγόρειο και Βαθύ με την τελετή λήξης)) και οι λεπτομέρειες του Αγώνα και παράλληλα συζητήθηκε η πλαισίωση αυτού με πολιτιστικές εκδηλώσεις και λοιπές δράσεις στο σύνολο των νησιών με πρώτο …. το Ικαριώτικο γλέντι, εκεί που η διασκέδαση συναντά την κληρονομιά!

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της επιλογής της διαδρομής και ειδικότερα της Σάμου είχε γίνει από τον Γενικό Γραμματέα το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στο πλαίσιο της παροτυσίας και εκπροσώπησης του Υπουργείοπυ Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον Γ.Γ. κ. Μ. Κουτουλάκη στην Ετήσια Εκδήλωση Απονομής Επάθλων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας – Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης για τα προηγούμενα δύο έτη στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας είχε ευχαριστήσει την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης για τη μακροχρόνια αγαστή συνεργασία.
Μετά το πέρας της διευρυμένης συνεδρόασης της Οργανωτικής Επιτροπής ο ΓΓΑΙΝΠ κ. Μ. Κουτουλάκης προέβη στην κάτωθι δήλωση «Η Aegean Regatta άνοιξε τα πανιά της το 2001. Αυτός, ο θεσμός που πλέον μετρά 20 χρόνια, αποτελεί μια έμπρακτη και σταθερή στήριξη της ανάπτυξης του ναυταθλητισμού στο Αιγαίο και της ενίσχυσης παράλληλα των νησιών και των νησιωτικών πληθυσμών που κάθε φορά προσέγγιζε. Μια διοργάνωση στην καρδιά της έννοιας της κοινωνικής συνοχής, όπου φέτος για λόγους εθνικούς, συμβολικούς και ναυταθλητικούς επελέγη η Σάμος και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

To top