Δήμος Λήμνου “Σχεδιάζουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021”

Δήμος Λήμνου “Σχεδιάζουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021”

Με το Σύνθημα “Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον.Μένουμε υγιείς” ο Δήμος Λήμνου, για πρώτη φορά, συμμετέχει στην εκστρατεία για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021», η οποία έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.
Οι δράσεις θα υλοποιηθούν το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου και θα κορυφωθούν με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κατά την οποία μεγάλα τμήματα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Το φετινό θέμα της καμπάνιας που επιλέχθηκε για το 2021 είναι «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα». Η επιλογή του θέματος αποτελεί έναν φόρο τιμής στις δυσκολίες που βίωσε η Ευρώπη – και ο κόσμος – καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.
Στόχος της εκστρατείας είναι να κινητοποιήσει όλους τους προηγούμενους και μελλοντικούς συμμετέχοντες, ώστε να λάβουν μέρος στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που μετρά το εικοστό έτος της, με το φετινό σύνθημα να είναι «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς». Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς ενώ ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους και με ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία όλων
Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου (Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο) υπό την αιγίδα του ΚΕΠ Υγείας στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην παραπάνω εβδομάδα, θα αναλάβουν στοχευμένες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, για να ενισχύσουν τη βιώσιμη κινητικότητα και την ποιότητα ζωής, με σκοπό την αναβάθμιση ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος των κατοίκων του Δήμου.

To top