Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη θα πει σήμερα η Ελλάδα, καθώς το μεσημέρι στις 13:00 θα τελεστεί η κηδεία του στον Γαλατά Χανίων, με βάση την επιθυμία του, κοντά στους γονείς και τον αδερφό του.

Το πλοίο από τον Πειραιά έφτασε λίγο μετά τις 6:00 στο λιμάνι της Σούδας και ακολούθησε αυτοκινητοπομπή, η οποία προσέγγισε τη Δημοτική Αγορά των Χανίων, ενώ στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 12:00.

Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο φώναζε «αθάνατος» και ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και ένα τριαντάφυλλο στο χέρι.

Στις 13:00, η σορός θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Γαλατά, όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία, επισφραγίζοντας το επίσημο πέρασμά του από τα εγκόσμια στην αιωνιότητα.

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει πεζή η πομπή προς τον τόπο που ο ίδιος είχε από χρόνια επιλέξει ως την τελευταία του κατοικία: Το κοιμητήριο του Γαλατά και το οικογενειακό μνήμα. Έτσι, με τον τρόπο επιθυμούσε, θα κλείσει ο κύκλος της επίγειας ζωής που σημάδεψε ανεξίτηλα τη μουσική αλλά και την ιστορία του 20ού αιώνα.

Στην κηδεία θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

To top