Επίσκεψη Νίκου Χαρδαλιά στο φυλάκιο της Μήθυμνας

Επίσκεψη Νίκου Χαρδαλιά στο φυλάκιο της Μήθυμνας

Το φυλάκιο του στρατού ξηράς στη Μήθυμνα επισκέφθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικος Χαρδαλιά σε νέα επίσκεψη του στη Λέσβο μετά από δυο μήνες περίπου. Ο Υφυπουργός, επισκέφθηκε επίσης τη μικρονησίδα Παναγιά και τις Οινούσσες, όπου επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) του Στρατού Ξηράς.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για την αποστολή των Φυλακίων και αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας, με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς παρακολούθησε την Ιερή Ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγιά, χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επιθεώρησε το έργο του δικτύου ηλεκτρικής διασύνδεσης του ΕΦ «ΠΑΝΑΓΙΑΣ» και του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στη μικρονησίδα Παναγιά με το ηλεκτρικό δίκτυο του Διαχείρισης  Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στη νήσο Οινούσσες, μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου. Έργο για το οποίο πριν 6 μήνες δεσμεύθηκε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και που σε συνεννόηση και συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες. Έργο για το οποίο συνεργάστηκαν αποτελεσματικά συνεργεία και μέσα του ΔΕΔΔΗΕ, των Δήμων Χίου και Οινουσσών, και κλιμάκια Μηχανικού του Στρατού Ξηράς. Παρόντες ήταν επίσης, οι Δήμαρχοι Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ και ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Χίου κ. Γεώργιος Καλαμάκης. Παράλληλα, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με στελέχη του Κλιμακίου Μηχανικού, τα οποία συμμετείχαν στις εργασίες συντήρησης του δικτύου.

Από το λιμάνι των Οινουσσών, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι προσχηματικά επικαλούνται την ειρήνη, τη φιλία, τη συνεργασία αλλά στην πράξη λειτουργούν ως τρομοκράτες στην ευρύτερη περιοχή, θα πρέπει να ξέρουν δύο πράγματα ξεκάθαρα. Στην Ελλάδα εργαζόμαστε για την ειρήνη, για τη φιλία των λαών, πιστοί στο Δίκαιο, αλλά πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, προετοιμαζόμαστε μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, όποτε και αν χρειαστεί, να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Από εδώ από τις Οινούσσες, από την Παναγιά, από τα ακριτικά Φυλάκιά μας, χρόνια πολλά σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στις Οινούσσες, ο Δήμαρχος κ. Δανιήλ ανακήρυξε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά Επίτιμο Δημότη Οινουσσών, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγνωρίζοντας την άμεση, αποτελεσματική και επιτυχή συμβολή του στην αμυντική ενίσχυση και θωράκιση της μικρονήσου Παναγιάς. 

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ενώ κατά περίπτωση παρόντες ήταν οι Διοικητές της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) Υποστράτηγος Γρηγόριος Μπουντλιάκης και 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Εμμανουήλ Χατζής.

To top