Το σχολείο της Ουκρανίας στην “Κιβωτό του Κόσμου”

Το σχολείο της Ουκρανίας στην “Κιβωτό του Κόσμου”

Η Κιβωτός του Κόσμου σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Ουκρανίας και σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους της Ουκρανίας στην Ελλάδα, φιλοξενεί από το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 το σχολείο της Ουκρανίας, στις νέες εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα.

Οι αίθουσες διδασκαλίας και οι υπόλοιποι χώροι της Κιβωτού του Κόσμου, γέμισαν από χαρούμενες παιδικές φωνές καθώς παιδιά και δάσκαλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις αλλά και τους βοηθητικούς χώρους με τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες. Αυτή την στιγμή ο αριθμός τον παιδιών που παρακολουθούν το σχολείο ξεπερνά τα 200 παιδιά και συνεχώς αυξάνεται.

Το σχολείο περιλαμβάνει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και συγκεκριμένα το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων θα παρέχεται στους μαθητές και γεύμα όπως επίσης και με την βοήθεια των εθελοντών της Κιβωτού του Κόσμου θα γίνονται και μαθήματα εκμάθησης ελληνικών.

Η δυνατότητα της ολοκλήρωσης της σχολικής χρονιάς των παιδιών με την φυσική παρουσία των δασκάλων είναι πολύ σημαντική και για ψυχολογικούς λόγους, για  τα παιδιά αυτά τα οποία που βίωσαν την φρίκη του πολέμου. Η προσθήκη του σχολείο στην καθημερινότητα των παιδιών αυτών είναι πολύ σημαντική  καθώς διατηρεί ένα πολύ ουσιαστικό και γνώριμο στοιχείο στην γεμάτη από δύσκολες αλλαγές, ζωή τους, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή προσαρμογής τους στην νέα πραγματικότητα καθώς  επίσης και στην δυνατότητα επανακοινωνικοποίηση στην ζωή τους.

To top