Γ. Μπουρνούς κατά Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Στηρίζει απόλυτα την κυβερνητική πολιτική»

Γ. Μπουρνούς κατά Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Στηρίζει απόλυτα την κυβερνητική πολιτική»

Ευθείες βολές κατά της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου εξαπέλυσε με γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς με αφορμή χθεσινές δηλώσεις της στην “Αλήθεια” Χίου σχετικά με τη μείωση του αριθμού των εισακτέων. Η κα. Βιτσιλάκη όπως έχει δηλώσει στον “Aeoloς”   επανέλαβε ότι “ο φετινός αριθμός εισακτέων είναι ότι χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες το ίδρυμα για ποιοτική εκπαίδευση”.

“Θλίψη προκαλούν οι δηλώσεις της κυρίας Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη δραματική μείωση εισακτέων (50% κενές θέσεις) στο ίδρυμα του οποίου ηγείται διοικητικά, εξαιτίας του καταστροφικού “Νόμου Κεραμέως”, που πέταξε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 40.000 μαθητές, για να δημιουργήσει “πελατεία” για τους φίλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κολλεγιάρχες” αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

Και συνεχίζει Η κυρία Πρύτανης ούτε λίγο ούτε πολύ επιχαίρει για το γεγονός αυτό, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι “ο αριθμός των φετινών εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι αυτός που χρειάζεται για να ανταποκριθεί το ίδρυμα στις ανάγκες για ποιοτική εκπαίδευση”!

Στην προσπάθειά της δε να στηρίξει απόλυτα την κυβερνητική πολιτική, δεν διστάζει να προσβάλει εμμέσως πλην σαφώς τις τοπικές μας κοινωνίες, τους φορείς των νησιών, αλλά και την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, που ανησυχεί για την δρομολογημένη δραματική συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέροντας ότι «η αναπτυξιακή συμβολή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου δεν έχει να κάνει με το πόσα σουβλάκια και καφέδες θα πουληθούν, αλλά στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας».

Καταλήγοντας τονίζει ” Η κυρία Πρύτανης καλό θα ήταν να αντιληφθεί τον θεσμικό (αλλά και τον ακαδημαϊκό) της ρόλο και να αφήσει έστω για λίγο στην άκρη τα φιλοκυβερνητικά της αισθήματα. Να δράσει τώρα, προτού η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρήσει σε καταργήσεις Τμημάτων, γιατί αλλιώς θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη Πρύτανης που πανηγύριζε επειδή συρρικνώνουν το ίδρυμά της”.

 

To top